DIY stein hage

January 11

DIY stein hage

Bruk av steiner i hagearbeid går tilbake til tidlig Kina og Japan. Stein hagearbeid ble populær i England rundt 1900-tallet. Tradisjonelt gå alpine planter, som har tilpasset miljøforhold over tregrensen, i stein hager. Vanligvis har langsom vekst, lav voksende vane og tåler litt vind og kulde. Du kan imidlertid ha en moderne stein hage med noen planter som trives i området. Eksperimentere med tradisjonelle og utradisjonelle planting alternativer for å opprette en personlig steinete oase.

Instruksjoner

•Velg en plassering for stein hagen. Skrå områder er en vanlig valget, som bergarter med plantings kan bidra til å forhindre erosjon. Du kan også bruke flate områder for stein hagen. For å opprette dimensjon i flate områder kan du mound ekstra jord, sted stein og plantings i den. Vær oppmerksom på at jord og stein vil bosette seg og flat noe når vannet gjentatte ganger.

•Prepare området for planting ved å fjerne eksisterende ugress og rusk.

•Evaluate landskapets eksisterende steiner for å se om du må legge til eller fjerne noen for å oppnå tettheten av steiner du ønsker i hagen. Bestemme om du vil opprette en naturlig effekt med bare steiner i ditt geografiske område, eller hvis du ønske leken kontrasten i forskjellige farger og størrelser av naturlig og kunstig steinene på hagesenter.

•Legg steiner. Nøye grave ut akkurat nok jord til å passe en bestemt stein perfekt i skråningen. Steinene passer sammen som en mosaikk. Målet ditt er å generere nok dekning både å lage en visuelt tiltalende effekt og støtte plantings.

•Legg plantings. Bruke en kombinasjon av evergreen og alpine planter som er flerårige til området. Eventuelt vurdere kaktus eller kompakt, sakte voksende ettårige som synes å passe utseendet på stein hagen. Raskt voksende ettårige dekker raskt steinene, lessening virkningen av brikkene dine.

•Plasser Hagetilbehør som fugl bad, frosk hus, sittegruppe og vann funksjoner i hagen å forsterke atmosfæren til din smak.

Tips og advarsler

  • Opprette en stein hage er en kunst, ikke en vitenskap. Gjerne legge til og fjerne steiner og plantings til du oppnår ønsket effekt.
  • Alpine planter vokse sakte. Hvis bruker dem, ikke forvent å vokse nok til å "fylle" stein hagen under en sesong. Anlegget tett for en plante tunge innvirkning.
  • Hvis du liker stein hagearbeid eller ønsker inspirasjon, vurdere å bli med samfunnet ditt lokale hage. Møter tiltrekke entusiaster som liker å eksperimentere og dele råd.