DIY motorhastighet krets

March 3

DIY motorhastighet krets

Elektriske motorer finnes i enheter alt fra datamaskinen fans til jernbanen motorer. Disse enhetene er nyttige ved at de kan konvertere elektrisitet til mekanisk arbeid gjort.

Men siden noen elektrisk motor programmer har variabel hastighet krav, kreves en hastighet kontroll krets å drive motoren skikkelig. Ettersom hastigheten på en likestrøm elektrisk motor er kontrollert av hvor mange volt brukes over motor fører, må den elektriske kretsen kontrollere spenningen.

Kirchhoffs-spenning lov, Ohms lov og spenning kontroll

Tysk kjemiker Gustav Kirchhoff gitt en forklaring av hvordan elektrisk energi oppfører seg i en krets. Kirchhoffs spenning lov stater, "summen av alle spenningen faller langs en enkelt lukket sløyfe i en krets er lik den totale source spenningen i den sløyfen."

En annen tysk kjemiker, Georg Simon Ohm, oppgitt i Ohms lov som spenning tilsvarer gjeldende multiplisert av motstand. Forstå dette forholdet mellom spenning, strøm og motstand er nyttig for å fastslå hvordan du oppretter en motorstyring.

Begge lover viser at elektrisk strøm eller motstand kan varieres for å produsere den nødvendige spenningen.

Potensiometer som spenning kontroll

Et potensiometer er en variabel resistor. Denne typen motstand har tre elektrisk leder: to "terminal" fører og en "wiper" bly.

Hvis en elektrisk krets er kablet gjennom to terminalen fører, potensiometeret vil fungere som en enkel motstand, uten midler til å variere motstanden verdien. Koble den elektriske kretsen til terminal lede og vindusvisker ledelsen, derimot, vil tillate potensiometeret å bli brukt som en variabel resistor.

Et potensiometer kan også brukes som en "spenning skillelinjen". Dette knytte en elektrisk fører fra positiv terminal av DC strømforsyning til en av potensiometer terminal fører. Fest en elektrisk fører fra den negative terminalen på strømforsyningen til andre potensiometer terminal ledelsen. Vindusvisker ledelsen vil fungere som en variabel spenning utenhet.

Koble den elektriske motoren

For å betjene den elektriske motoren, må en forskjell i spenning brukes over motor elektrisk ledningene. Koble motor lede til den negative terminalen på DC strømforsyning som er koblet til potensiometeret. Koble andre motor ledelsen til vindusviskerne ledelsen på potensiometeret. Potensiometeret kontrollerer om motoren er på eller av, og vil styre motor hastigheten.