DIY hage fontener

January 21

En vannfontene er et flott tillegg til enhver hage. Ikke bare er fontener visuelt tiltalende, men milde lyden av vann faller opprette en fredelig atmosfære. Du kan gjøre en stor fontene dramatiske midtpunktet i hagen din eller bruke en liten en for å lyse opp et mørkt hjørne. Du kan også bruke en fontene for å forbedre en eksisterende dam. Du kan spare penger ved å lage din egen fontenen av deler på din lokale oppussing lagre.

Enkelt pott vannfontenen

Denne enkle vannfontenen er lett å gjøre, og kan skaleres for å passe de fleste områder. Få en vanntett, dekorative gryte stor nok for din pumpe. Tette hullet med rørlegger er kitt og reparer. Sette pumpen i bunnen av potten og kjøre ledningen ut toppen. Plasser slangen i midten av potten og legge steiner for å holde pumpen og slangen på plass. Fortsett å legge til bergarter før de er ca 1 tomme fra toppen. Avskåret slangen 1/2 tommers over nivået på steinene. Hvis du vil vannspray høyere, kjøre slangen gjennom et stykke kobber rør og plasser den i midten av potten. Steinene vil holde røret på plass. Avskåret røret og rør til ønsket høyde.

Lagdelt vannfontenen

En lagdelt fontene legger en grand uttalelse til hagen din. Få en stor dekorativ gryte og to mindre potter. Tette hullet i den store potten og sette pumpen i bunnen. Sett en liten pott opp-ned i bunnen av den store potten. Plasser den andre potte høyre-side-fordel på den første lille potten, linje hullene og lim dem sammen med mur limet. Kjøre slangen opp gjennom hullet. Tette hullet med rørleggere kitt og reparer. Fylle potten med et par inches av bergarter. Du kan legge til flere nivåer på samme måte.

Forsvinner vannfontenen

Bassenget av dette vannfontenen er ikke synlig, så det ser ut vannet forsvinner i bakken. Grave et hull for vannbassenget; den øvre kanten av bassenget skal være på nivå med bakken. Plass et stykke av ikke-korroderende metallnett over bassenget. Skjær en klaff på én side av nettet slik at du kan nå pumpen. Sikre pumpen til en murstein med en gummi band og putte den i bassenget. Tråd slangen gjennom nettet. Plasser slats av værbestandig tre langs toppen av bassenget og mesh. Bore et hull gjennom øvre dekorative av fontenen og tråd slangen gjennom hullet. Plass overstykket på tre slats. Du kan bruke ting som stablet stein, hage skulpturer og Potter for den øverste delen. Dekke mesh og tre slats med steiner eller planter.