DIY hage drenering

September 27

DIY hage drenering

Langsom-drenering jord og lav kapasitet på en eiendom kan lage stygge og potensielt foundation-ødeleggende vannfylte jord som ofte må behandles profesjonelt. Men det er mange måter å forbedre hage og gårdsplass selv. Opprette en drenering plan for hagen din basert rundt to grunnleggende metoder for å kontrollere vann. Fransk avløp er lang, grus energirike skyttergravene som transportere vannet bort fra fattige-drenering områder tørr-brønner, som er dyp, fylt med grus hull som gir vannet en sted å renne og sive i bakken.

Instruksjoner

•Mark planlagte oppsettet i fransk avløp og tørr brønn på bakken. Teste drenering av jord i områder du ønsker å grave en tørr brønn ved å grave en 6 til 8-tommers bred loddrette hull med et innlegg hull digger til en dybde på minst 4 fot. Fylle hullet med 5 gallon vann og observere hastigheten der vannet renner. Vannet skal slippe 1 tomme hvert tre til fem minutter for en tørr brønn å arbeide. Hvis vann avløp saktere, kan du gjøre tørre brønner større. Hvis vannet ikke renne fra hullet etter 24 timer, må fransk avløp avløp til en åsside eller street.

•Dig viktigste fransk avløp grøft minst 12 inches dyp og bred, fra lav-bakken der du ønsker vannet for å kjøre. Plasser en plast presenning ved grøften plassere fjernet jord på (du må fjerne mesteparten av denne jord og kast, som grøften fylles nesten helt med vasket grus).

•Dig skyttergravene slik at de har en karakter som er minst 1/4-tommers per fot, å la vannet renne nedover. Grave ekstra fransk avløp skyttergravene i 45 graders eller 90 graders vinkler i viktigste grøften.

•Dig tørre brønner med 4 til 6 fot mellomrom langs bunnen av de viktigste franskmenn avløp grøft. Grave tørre brønner 6 til 8 inches bredt og minst 4-fot dypt bruker en posthole digger.

•Tie ene enden av en 6-fots del av en 4-tommers leach rør stoff ermet lukket, gjør en sokk figur. Plasser en spade-full vasket grus i den åpne enden av røret ermet, og lavere ermet i tørr brønn hullet.

•Fyll stoff erme vasket grus, til stoff sokk og tørr brønn er 80 prosent full. Binde toppen av stoff ermet, brette i hullet, og dekke med flere grus. Gjenta prosessen til alle tørre brønner er fylt med leach-pipe stoff sokker fylt med vasket grus.

•Linje nederst grøften med minst 2 inches av vasket rock eller grus. Plasser ark med 48-tommers landskap stoff over knust rock så sidene av stoffet utvide oppover i grøften i form av en U (landskap stoff fungerer som et filter, holder skitt fra tilstopping avløpet). Plasser en ekstra tomme grus på stoffet, så bevege grus å beholde den riktige skråningen av grøften før du legger noen dreneringsrør.

•Lay lengder av 4-tommers korrugerte leach rør på toppen av rock og stoff med drenering hullene på røret vender nedover og bruk koble hastig 90 grader og 45-graders kontakter for å koble AUX fransk avløp til den franske sakte. Dekker eksponert endene av leach røret med ekstra landskap stoff og sikre den med tape.

•Dekk hele lengden av leach rør med 2-4 inches av vasket, knuste stein. Pakk den utstikkende kantene av landskap stoff over toppen røret og grus, pakke dem som en burrito. Fylle resten av grøften med vasket grus til innen 4 inches av klasse.

•Backfill drenering grøft med skitt fra den tarp plassere minst 4 inches av matjord over vasket grus, landskap stoff og avløp rør fyll. Forsiktig vann jord for å løse det, så tamp jorda med baksiden av en spade komprimere det videre. Bruk noen leftover skitt fra tarp til jord til lav områder av hagen din til oppdra karakteren og forbedre drenering.

Tips og advarsler

  • Bruk utformingen av hagen til drenering planen fordel, med naturlige bakken og tyngdekraften for å flytte overflødig vann.
  • Jo større fransk avløp grøft du graver, desto mer effektiv avløpet blir. Større fransk avløp krever også mindre vedlikehold i det lange løp; de tar lengre tid å bli tettet av silt og jord.
  • Bruk knust bare vasket rock, ikke bare rock. Uvasket, knuste kalkstein stivner i en sement som stein over tid.
  • Linje skyttergravene med svart plast, eller bruke pipe uten drenering hull, for å transportere vannet forbi et problemområde.
  • Alltid sjekk med din lokale bedrifter før du graver. Energiverk vil komme undersøkelse og merke din så du ikke må grave i vann, gass eller elektrisk linjer.