DIY betongkloss støttemur

June 19

DIY betongkloss støttemur

Enten du er landskapsarbeid hagen din for å se bedre eller har problemer med erosjon og drenering, kan du vurdere bygge en støttemur. Betongblokker gjør et utmerket valg for en støttemur som de er lett å finne, relativt billig og veldig sterk. Bygge en støttemur av betongblokker tar relativt liten innsats; Det er usannsynlig å ta mer enn en helg.

Instruksjoner

•Estimate antall blokker prosjektet vil kreve. Finne en svart for hver fot veggen er å kjøre. Multipliser dette antall kurs du ønsker å legge. For eksempel tar en ti fot vegg som er fire lag høy 40 betongblokker. Legge til noen ekstra blokker for brudd og uventede problemer. Kjøp dette nummeret av betongblokker.

•Mark der veggen vil gå. Gravingen langs denne linjen som dypt som en blokk og litt større enn en blokk. Prøve å forlate sidene så rett som mulig. Bruker nivå, avgjøre om bunnen av grøften er nivå. Hvis ikke, justere den. Hvis den vegg går ned en skråning så lage en serie med terrassehus vegger, hver lavere enn neste men hver en nivå base.

•Tamp jord med brutt. Legge til flere inches med grus i bunnen av grøften. Nytt nivå og re tamp.

•Starting i en ende av grøften, lå den første blokken. Kontroller at det er nivå. Kjøre to innsatsen i hver ende av grøften, og knytebånd mellom dem, høyre langs øvre kant av blokken. Nivå strengene før binde dem av. Bruker strenger som en guide, fortsette legging første løpet av blokker.

•Lay ekstra kurs på først, til ønsket høyde. Forskjøvet hvert nivå fra neste, slik at hver betongkloss hviler på to betongblokker nedenfor. Så blokker i to for hullene dette vil forlate på endene av noen kurs, bruker en fibrøs sement knivbladene på en standard sirkelsag. Skjær blokker akkurat som du ville kutte tre. Eventuelt legge topper steiner.

•Backfill veggen. Legg grus direkte bak det og fylle smuss bak grus. Tamp ned og dekker både med topsoil. Hvis bruker veggen kontrollere drenering av vann, plass perforert avløpsrøret direkte bak veggen før du legger til grus.

Tips og advarsler

  • Som betongblokker er tunge, burde støttemurer bygget av dem være holdt under fire føtter. Noe høyere kan kreve spesielle forsterkning, profesjonell hjelp og byggetillatelser.
  • Før graving, kan du ringe din lokale verktøy for å fastslå om rør eller elektriske ledninger er gravlagt der du har tenkt å grave.