Diplodia Evergreen sykdom

November 6

Diplodia Evergreen sykdom

Diplodia skyte sykdom på planter, og canker smitter mange eviggrønt trearter. Diplodia sykdommer er forårsaket av Diplodia pinea sopp, tidligere kjent som Sphaeropsis sapinea sopp. Diplodia sopp bor i eviggrønne trær infiserte skudd og kongler. Infeksjonen svekker trær, skjemmende grener og svekke ny vekst.

Om Diplodia Pinea

Diplodia pinea sopp sporer spire og forårsaker infeksjon hos en rekke temperaturer. De krever ca 12 timer med våte forhold å infisere evergreens, som er ofte tilstede i løpet av vårmånedene. Soppen overvintrer i cankers, kjegler og syke nåler, hvor det overlever på døde plante vev. Den produserer sporer innen et år av infeksjon. Disse sporene er vanligvis gjennomført til nye trær med regnvann, resulterer i blight eller canker infeksjoner. Ny vekst og andre år kjegler er mest utsatt for infeksjon.

Symptomer

Ofte er de første synlige tegnene på diplodia blight dieback av greiner. Men er den første symptomet en uvanlig stor mengde harpiks oser fra greinene. Pycnidia eller koloniform vises som svarte prikker på bunnen av treets nåler, spesielt nær slutten av vekstsesongen. Disse koloniform finnes også på membran skalaer og nye skudd. Infiserte grener slå brown og dør, og den nyeste veksten på disse grenene er ofte forskjellige lengder. Som infeksjon fortsetter, utvikler senket eller hovne områder, kalt cankers. Disse områdene er misfarget og formen på infiserte kvistene. Insekt skadedyr også føre til cankers, men diplodia cankers har ikke tunneler i dem og ikke produsere en betydelig harpiks flyt, som med cankers forårsaket av insekter. Selv om symptomer er tilstede i alle deler av treet, er ofte lavere grenene mer alvorlig infisert på grunn av spores flytte ned treet med regn.

Behandling

Evergreens infisert med diplodia sykdom på planter, og canker krever umiddelbar behandling, selv om sykdommen er uhelbredelig. Beskjære syke grener 6 til 8 inches under punktet der de viser underskriver av infeksjon og ødelegge delene beskjæres. Beskjæring i tørt vær forhindrer spredningen av spores. Desinfisering hagesaks mellom hvert klipp med en bleike løsning eller en alkohol spray hindrer spre spores til andre. Fjern kongler fra infiserte trær og drepe dem også.

Forebygging og kontroll

Tidligere krever infisert trær befruktning å stimulere vekst. Behandle trærne med soppmidler som inneholder thiophanate-metyl eller chlorothalonil på bud pause, og gjenta deretter programmer i to ukers mellomrom å hindre infeksjon. Stresset eller svekket trær er mer utsatt for diplodia sykdom. Lated bekymre sikre treet helse er avgjørende for forebygging. Vann din evergreens tilstrekkelig og nok plass mellom trær for røttene å vokse. Sikre riktig jord drenering ved å unngå jord komprimering rundt eviggrønne trær. Riktig gjødsle din evergreens hvert 3 til 5 år, men unngå overfertilizing med nitrogen gjødsel.