Diameteren på dverg epletrær

March 31

Diameteren på dverg epletrær

Dverg epletrær er de som er podet på en dwarfing rootstock. Størrelsen på treet varierer, avhengig av rootstock, men de fleste dverg trær står 12 til 15 fot høy når eldre. Sunn dverg epletrær produsere frukt i 20 år eller mer.

Størrelse

En standard epletreet kan vokse 20 til 30 fot høy og nesten like bred, med en koffert som er 20 inches eller mer i diameter. Selv stammen av en dverg treet kan være nesten like stor i diameter, vokse dverg trær sjelden større enn 15 fot høy og 15 fot bred. Noen dverg trær vokser til 8 fot høy og bred eller mindre.

Fordeler

Dverg epletrær tar opp mindre plass i hagen enn standard trær, noe som gjør dem til et godt valg for de med liten målestokk. De er lettere å beskjære, harvest og spray, også. Dverg trær også bære frukt tidligere. Standard størrelse epletrær kan ikke produsere frukt i sju til 10 år, mens dverg trær produsere frukt innen tre til fire år etter planting.

Utvalg

Når du velger en dverg epletreet, forbrukerne har sjelden et utvalg av rootstock, men en anerkjente barnehager vanligvis kan gi trær podet på en rootstock egnet for ditt område. Velg sunn 1 år gamle trær som står 6 til 8 fot høy og har flere grener. Velg varianter som vokser i ditt område og har noen sykdomsresistens. Dverg epletrær er ikke self-pollinating. Kjøp to trær som er kompatible for pollinering.

Betraktninger

Dverg trær har liten rotsystem som ikke alltid så bra i områder med bitter vintrene. Stake trærne etter planting dem for å gi støtte og mulch bakken til å isolere jord og redusere ugress vekst. Plante dverg Epletrærne i full sol og godt drenert jord, avstand dem minst 15 til 20 fot fra hverandre.