Detaljert informasjon om den grønne kjempen tuja

December 3

Green Giant tuja er en kultivert utvalg, eller "kornsort," hybrid av bartrær plicata og T. standishii. Den deler mange av de samme funksjonene som gigantiske tuja, også kalt den vestlige rødt sedertre. Green Giant er raskt voksende og stor - et eviggrønt tre som er best egnet for større landskap, ikke urbane forgård.

Beskrivelse

Green Giant tuja er stort og raskt voksende, nå rundt 60 fot høye med 15 - til 20-fots spredning. Den eviggrønne bartre kan vokse 2 til 3 fot hvert år, danner en smal, koniske og litt pyramideformet fasong. Denne tuja har flatet spray av skala-lignende bladene som er lyse-grønne mesteparten av året, mørkere litt om vinteren.

Økende krav

Green Giant er hardfør USDA soner 5 til 8, tolerer vintertemperaturer så lav som minus 15 grader Fahrenheit. Som bartrær plicata, Green Giant foretrekker fullt sollys eksponering og kan tilpasses mange forskjellige jord typer, inkludert leire. Men ideelt sett Green Giant liker fuktig men godt drenering jord. Denne tuja er lett å vokse, og krever lite eller ingen vedlikehold - inkludert ingen beskjæring.

Landskapet bruker

I landskapet er grønn gigantene best egnet som personvern skjermer og svært høye hekker. De vil kaste tett skyggen og tåle tørke. Som en enkelt prøve planting, kan Green Giant bidra til grensen et høyt hjørne av et hus eller bygningen. Fordi Green Giant vokser så store og så raskt, er det vanligvis bedre egnet for større landskap og ramme flere-etasjers bygninger. Green Giant vil raskt vokser mindre steder, så du må velge et sted som har rikelig med plass til å vokse både i bredde og høyde. Ikke plante dette tuja under linjene for overhead-verktøyet.

Problemer

Selv om Green Giant tuja appell er dens sykdomsresistens, er busk svært utsatt for angrep av bagworms. Veldig våt jord kan skade den Green Giant også. Men hovedproblemet knyttet til Green Giant tuja er den modne størrelsen, som kan bli en hodepine for folk som ikke ønsker en 60 fot treet tar over verksted. Til tross for grundig beskjæring, Green Giant kan lett vokse beliggenheten og du vil ikke kunne kutte den tilbake som en Bredbladet plante.