Det vokser i Loamy Sand?

October 5

Det vokser i Loamy Sand?

Som inneholder en blanding av sand, leire og silt, sand leirjord gir god drenering, er enklere å dyrke og gi mer næringsstoffer enn sandbunn, silty jord og leire jord. Men ikke alle vegetasjon vokser i sandholdig leirjord og planting galt arter i feil jord kan stave katastrofe for anlegget. Å vite hva vokser i sandholdig leirjord er din først trinn i å avgjøre hva å plante i dette området.

Trær

Ulike furu arter, myk lønn, honning locust, cottonwood, willow og Douglas graner vil vokse i en rekke jord inkludert sandholdig leirjord. I tillegg til trær, vil flere busker trives i sandholdig leirjord. Rose, sumac, Linnea, hazel og juniper er noen av de busker kan du kunne vokse i sandholdig leirjord.

Planter og blomster

De fleste gartnere tror ikke av sandholdig leirjord som en god jord for planting blomster. Det er bare ikke tilfelle for mange arter av planter. Kaktus er en av de vanligste plantene som foretrekker det godt drenert sandholdig leirjord til andre typer jord. Kaktus er imidlertid neppe bare planter som liker sandholdig leirjord. Gladiolus, ulike liljer, amaryllis, hostas og iriser er bare noen få arter av planter som vil leve langt og lykkelig liv i sandholdig leirjord.

Frukt og grønnsaker

Estetisk vegetasjon er ikke det bare typen av planter som du kan vokse i sandholdig leirjord steder. Flere avlinger både frukt og grønnsaker vil vokse helt fint i sandholdig leirjord hvis de får riktig mengde sollys og vann. Noen av frukt og grønnsaker som du kan plante i sandholdig leirjord er bjørnebær, blåbær, jordbær, tomater, salat og paprika.

Urter og krydder

En god blanding av sandholdig leirjord vokser en rekke urter som du kan bruke for matlaging, alternativ medisin og naturlige skadedyrbekjempelse. God drenering er en viktig del av vellykket urten vokser som gir sandholdig leirjord en fordel fremfor andre typer jordsmonn. Sitronmelisse, salvie, basilikum, horehound, lavendel og timian er bare noen av urter og krydder som vokser i sandholdig leirjord.