Det stimulerer GST nivåer i planter?

July 16

Det stimulerer GST nivåer i planter?

Glutation er en tripeptide, eller små molekyl som består av tre aminosyrer; det fungerer som en antioxidant i cellen. Glutation s-transferases, eller GSTs, er anlegget enzymer som bruker glutation gifte visse plantevernmidler og andre forbindelser som truer overlevelse og sunnhet av anlegget. Uttrykket av gener som kode for disse GSTs er regulert av en rekke faktorer.

Transcriptional regulering

Regulering av genuttrykk er kompleks og kan foregå på flere nivåer. Som med andre gener, uttrykk for GSTs er regulert av transkripsjonsfaktorer: proteiner som fungerer som bytter til slå uttrykk med et gitt av eller på. Som nevnt i en 2002 anmeldelse i journalen genomet biologi, antas det nå at regulering av GST uttrykket finner sted hovedsakelig på nivå med transkripsjon, selv om mange av stiene involvert er fremdeles dårlig forstått og være gjenstand for dagens forskning.

Differensiering

Ulike vev i planter viser ulike mønstre av GST uttrykk og dermed ulike nivåer av disse proteinene. Etter 2002 anmeldelse genomet biologi, var pollen i en innavlet mais linje er funnet for å inneholde bare én type GST protein, mens deler av anlegget inneholdt flere typer. Forskere har funnet det mulig imidlertid overstyre disse forskjellene ved behandling av planter med kjemikalier som ugressmiddel safeners.

Behandling

Ugressmiddel safeners er kjemikalier som beskytter ikke mål art som en avling plante fra de skadelige effektene av et ugressmiddel. Safeners fungerer ved å fremme produksjonen av enzymer som bestemte GSTs, som gifte plantevernmidler og andre kjemikalier som truer anlegget overlevelse. Eksponering for plantevernmidler kan også øke nivåer av GSTs i mange tilfeller, selv om denne effekten kan være på grunn av skaden forårsaket anlegget i stedet for noe bestemt av Plantegiften selv.

Andre faktorer

Nivåer av flere GSTs stige kraftig under celledeling og følgende eksponering for visse plantehormoner som auxins og cytokinins. Infeksjon med anlegget patogener også tendens til å øke GST nivåer, som gjør osmotisk stress - en tilstand der økende jord saltinnhold gjør det vanskeligere for anlegget for å ta opp vann. I noen tilfeller kan disse stress faktisk føre anlegg celler til å produsere en annen variant av en gitt GST gjennom en prosess som kalles alternativ skjøting.