Det mest effektive renset for røyk-farget tak

October 19

Sigarettrøyk flekker er svært vanskelig å fjerne, spesielt fra en vanskelig/upraktisk overflate som taket, fordi de er laget av fine partikler som dråper av ikke-vann-løselig kjemikalier. Det mest effektive renset for dette problemet, avhenger av typen taket. Hvis taket er nonporous, kan en væske rensemiddel av trisodium fosfat brukes med en svamp mopp. Hvis imidlertid taket er porøs, ville beste alternativet være å kalle rengjøring fagfolk eller erstatte overflaten.

Generell informasjon

Trisodium fosfat (TSP) er vanligvis tilgjengelig som en hvit granulert pulver. Det er en meget kraftig avfettingsmiddel og rensemiddel som brukes vanligvis til å rense vegger før maling. TS er allment tilgjengelig i maleri forsyning eller større oppussing butikker. Det er en veldig enkel løsning. pH i en løsning 1 prosent av trisodium fosfat er 12.

Bruker

Du kan bruke en trisodium fosfat løsning for å fjerne både røyk flekker og langvarig lukten av røyk. Kraften i trisodium fosfat ligger i dens evne til å bryte opp oljer og annet blanding det er uløselig i vann. Denne forsåpning gjør at løsningen på lett fjerne røyk flekken. Det hjelper også for å eliminere gjennomslag av noen permanent flekker gjennom ny strøk maling.

Advarsler

Trisodium fosfat kaustisk naturen gjør det litt farlig å uforsiktige brukeren. TSP bør ikke brukes uten tilstrekkelig verneutstyr. En ansiktsmaske og klær som dekker det meste av kroppen anbefales sterkt. Hansker, solid sko og vernebriller samt en hodet dekker er også nødvendig for å beskytte mot utilsiktet drypper fra taket. Noen søl på kroppen bør skylles umiddelbart med rennende vann. Svelging utilsiktet Fremkall ikke oppkast. Kontakt 911 og giften kontroll umiddelbart.

Alternativer

Hvis TS ikke er et levedyktig alternativ, finnes det andre alternativer som er ikke så effektive men kan håndtere din flekker. Du kan fjerne sot med en kjemisk behandlet svamp. Magisk viskelær rengjøre svamper kan brukes på små områder. En svak ammoniakk eller vask brus løsning kan fjerne din røyk flekker. Men de er også etsende, er ammoniakk og vask brus mye mildere enn TS; men gjør dette også dem mye mindre effektiv. Som en siste utvei, kan du leie en profesjonell restaurering tjeneste.