Det beste tidspunktet å høste pærer

February 18

Det beste tidspunktet å høste pærer

Pærer er en innfødt frukt fra Vest-Asia og har vært i dyrking i sitt naturlige habitat for mer enn 3000 år, ifølge verdens sunneste matvarene nettsted. Frukten ble introdusert til USA tidlig på 1600-tallet av spanske misjonærer. Smak og tekstur pærer har forbedret gjennom årene med nye dyrket varianter. Pærer er klar for innhøsting før de er fullstendig modne.

Innhøstingen tid

Det beste tidspunktet å høste pærer er før de er fullstendig modne, ifølge University of Minnesota forlengelsen. Hvis frukt er modne på treet, det utvikler en ubehagelig smak og får sandete i tekstur. Pærer er klar til å plukke når hudfarge svinger fra grønt til lys gul-grønne og voksaktig utseende hud. Den hvite prikker på visse pære varianter endres til brun på dette stadiet. Pærer høstes på sensommeren å falle.

Høsting metode

Fjerne pære fra treet ved å ta hele frukt i hånden og deretter løfte og kronglete det i én bevegelse. Frukt kan også høstes ved å holde anspore i den ene hånden og bruker den andre til å løfte og vri av frukten. Ikke dra eller trekke av frukt fordi dette skader kort woody stilkene kalt spurs. Hvis sporene er skadet eller fjernet, reduserer det blomst og frukt produksjon for året.

Lagre pærer

For å modne pærer, plasserer frukt i lett dekket beholdere eller i perforert plastposer. Fuktigheten rundt frukten øker utveksling av naturgass, som gjør at frukten å starte modning. Frukt modner best ved romtemperatur og ikke i kjøleskapet. Fullmoden pærer har en dyp gylden farge. Test modenhet ved å trykke kjødet lett med tommelen på stammen slutten. Myk kjøtt angir modenhet.

Vekst krav

Pære trær tilpasse seg godt til en rekke godt drenert jord typer med en foretrukket pH 6,5. Unngå plante i dårlig drenert områder eller i bakken med et høyt vann bord. Endre svært sandy eller leire jord organisk materiale som kompost før planting. Dette tillegget forbedrer fruktbarheten og drenering av jord. Velg et område mottar full sol for optimal vekst. Anbefalte er planting våren fra tidlig til midten av mai.