Det beste limet for porselen fliser

June 29

Porselen fliser, som er oppvarmet ved høyere temperaturer enn keramikk og laget av en sand-basert formel, er sterkere og mer tett enn keramiske fliser. De er også mindre vannabsorberende, det er mye vanskeligere å finne et lim som vil holde disse brikkene på plass.

Høy kvalitet lim

Tile Council of North America anbefaler å bruke høyeste kvalitet limet porselen fliser. Keramiske fliser, for eksempel som absorberer mer vann i daglig bruk, vil ta tak av limet, så det er enklere å bruke. Men siden porselen ikke, de anbefaler en epoxy eller latex endret thinset.

Klar blandet lim

Klar blandet lim kan være problematisk med porselen fliser. Denne typen lim, avhenger av fordampning tørke dem ut. Siden keramiske fliser absorberer vann, vil det hjelpe fordampning raskere, slik at limet tørke jevnt. Men siden porselen flis absorberer så lite vann, klar blandet limet kan tørke ujevnt og noen ganger ikke alle. Brikkene kan falle og brekke, selv etter måneder med bruk, hvis limet ikke er helt tørt.

Hold på plass

Uansett lim du velger, være oppmerksom på at porselen trenger ekstra hjelp hvis du legge den på en vegg. Vær forberedt på å holde det på plass mens du venter på limet tørke. Plast avstandsstykker kan gjøre utslaget.