Det beste klimaet for bringebær & blåbær

February 26

Bringebær og blåbær er hardføre og relativt lett å vokse i riktig klima og jordsmonn forhold. Selv om begge har naturlig klima innstillinger i deres native habitat, har dyrking tillatt for begge typer bær som skal dyrkes i en rekke områder. Besøk din lokale planteskole for å finne de beste kultivarene for din egen hagearbeid forhold.

Bringebær

I naturen trives bringebær i kjølig klima med lite nedbør. Ifølge "Organisk hagearbeid" magazine vokse de fleste bringebær i USDA soner 3 til 9. Men enkelte Sorter, som Dorman Red, Southland og Bababerry er egnet til varmere klima og kan dyrkes i sørlige regioner. Veldig kaldt klima, Velg ekstra hardfør kultivarer som nordiske, Nova og Boyne. "Arven" sorten er også egnet for hjem hage bruk i kaldt klima.

Blåbær

Blåbær og bringebær har lignende klima preferanser. I sitt opprinnelige habitat foretrekker blåbær også kjølig klima. Ifølge John Seymour, "den nye Self-Sufficient Gardener, trenger ville blåbær minst 100 netter med temperaturer på rundt 40 grader Fahrenheit for å vokse vellykket. I motsetning til bringebær vokser blåbær fint i områder som mottar store mengder regn. Selv om Lowbush kultivarer krever vanligvis kaldt klima, tolerere Rabbiteye og Highbush blåbær kultivarer varmere klima med færre kjølige kvelder. Lav-kjøl blåbær varianter inkluderer Aliceblue, Beckyblue, glede, Avonblue og Southmoon.

Andre voksende Tips: bringebær

Når du har valgt beste bringebær sorten for klima region, ansette gode hagearbeid rutiner for å unngå problemer. Ikke plante bringebær i jord områder som har vært brukt i bramble bær, tomater, poteter, paprika, auberginer eller roser, som er utsatt for samme sykdommer som bringebær. Bringebær trenger full sol og godt drenert jord, og de må også beskyttes mot vinden. Påfør et lag av organisk materiale til webområdet jord å øke sin fruktbarhet og bedre drenering.

Andre voksende Tips: blåbær

Blåbær krever veldig sur jordbunnsforhold, så teste jord pH før planting.Hvis pH nivåer er lavere enn 5.5, bruk en jord endring som torv mose eller jord svovel til syre området. Blueberry røtter har ikke rot hår, som øker vann absorpsjon priser, må planter bli vannet regelmessig og gjøre godt i jord med høy vann bord. Selv om blåbær vokser godt i kaldt klima, trenger de fullt sollys.