Der finnes fotosynteseaktiviteten pigmenter i grønne planter?

October 13

Der finnes fotosynteseaktiviteten pigmenter i grønne planter?

Enten direkte eller indirekte, nesten alt liv på jorden stoler på solenergi konverteres til kjemisk energi gjennom en prosess som kalles fotosyntese. Alger og bakterien Cyanobakterie er blant organismer som bruker fotosyntese for å gjøre maten.

Typer

Fotosynteseaktiviteten pigmenter er molekyler som fange lyset energi for bruk i fotosyntesen. Det finnes flere typer viktig fotosynteseaktiviteten pigmenter, nemlig chlorophylls, karotenoider og phycobilins. Hver type pigment absorberer fortrinnsvis visse bølgelengder av lys spekteret. Klorofyll, for eksempel er best på absorberende blå, lilla og røde lys og reflekterer de fleste grønt lys, som er grunnen klorofyll og plante vev som inneholder det er grønne.

Funksjoner

I planter, fotosyntese oppstår i chloroplasts, som er membran-Tilknytta strukturer funnet i anlegget celler og primært i mesophyll eller midten laget av bladene. Liten sacs kalt thylakoids er stablet inne chloroplasts; fotosynteseaktiviteten pigmentene finnes i membraner av thylakoids.

Fun Fact

I løpet av høsten, deciduous planter på kjøligere høyere breddegrader redusere klorofyll produksjonen og stadig mer avhengige av tilpasninger som karotenoider å opprettholde fotosyntese. Siden fargen på andre pigmentene er ikke lenger maskert av rikelig klorofyll, endrer bladene farge til rødt, oransje eller gull i høst.