Dendrobium orkidé forplantning teknikker

March 17

Dendrobium orkidé forplantning teknikker

Dendrobium orkideer er den nest største orkideer genus i verden. Orkideer finnes overalt i naturen, fra svært varmt klima til iskalde soner. Ulike form, vane og kultur er overveldende. Dendrobiums er fra Sørøst-Asia og har en lavere smeltet sett av kronblader som danner en hake på bunnen av blomstring. Dendrobiums kan overføres ved skjæring, divisjon og frø, men frø er en metode for profesjonelle.

Dendrobiums

Dendrobium er en deciduous orkidé som opplever fleste veksten fra våren til slutten av sommeren og har en tilsvarende hvileperiode i høst og vinter. Under dormancy, de miste sine blader og kan tåle fullt sollys. Om vinteren, temperaturene kan dyppe til 40 grader Fahrenheit og planter trenger litt vann og ingen gjødsel. Når våren kommer, må du øke vann og redusere lyset som anlegget re spirer og forbereder blomsterknopper. Det er Himalaya, australske og New Guinea-type dendrobiums, hver med litt forskjellige egenskaper og omsorg.

Borekaks

Borekaks kommer fra avleggere, eller "keikis", som er bare antenne skudd som oppstår fra overordnede anlegget. Keiki er en Hawaiian ord som betyr "baby". En skarp ren kniv brukes til å ta 3 - til 5-tommers stiklinger av bladene, hver med et par vekst noder eller støt langs overflaten. Borekaks er plassert på en seng av fuktig sand og dekket med plast brytes å holde dem fuktige. Nye røtter vil danne fra borekaks i et par uker og ekstra vegetativ vekst vil spire.

Divisjon

Divisjon er trolig den enkleste metoden for overføring for noen plante. På et tidspunkt, orkideer vil bli rot-bundet i sin gryte og vil kreve nytt potting. Dette er en perfekt tid å dele den. Du trenger en veldig skarp og sterile kniv til å hindre spredning av sykdommen. Fjern dendrobium fra sin pott og sette den på en fast overflate. Skjære gjennom røttene opprette separate deler av anlegget. Hver brikke bør inneholde fire til fem stammer og en stor del av rotsystem.

Potting og omsorg for orkideer

Uansett hvilken metode for forplantning valgte du, potting mediet er en av de viktigste aspektene ved å plante en orkidé. Mens det er orkidé potting mikser du kan kjøpe, kan du opprette dine egne. Orkideer vokser best i gratis-drenering medier som innebærer en jord-mindre komposisjon. Bark chips alene gjør en utmerket planting base eller du kan legge kull eller grus. Potting jord spare mye vann og ikke tilbyr ernæring som disse epifyttiske planter krever. I sommer, vann orkideer to til tre ganger per uke og halvparten i vinter. Gjødsle dem med en langsom løslate blanding når de er re-Potted. Kutte brukt blomster og holde dendrobium i en indirekte opplyst rom.