Den riktige metoden til beskjæring roser

November 19

Tanken på å kutte av en del av hva synes å være en sunn rosebusk lyder som grusom og uvanlig straff. I virkeligheten er beskjæring en mulighet til å rose vokse til en sunnere plante. Utover å plante utseendet penere, beskjæring fjerner syke eller død deler, hjelper forhindrer sykdom ved å åpne opp bush til mer oksygen og forbereder det for nye og sterkere vekst. Frykter ikke beskjæring: roser er studie planter og kan overleve beskjæring feil. Med riktig verktøy og litt øvelse, kan beskjæring bli andre natur til rose gartner.

Instruksjoner

•Determine best tiden for å beskjære roser. Dette vil avhenge av klimaet. Generelt, bør roser beskjæres like før anlegget kommer ut av dormancy etter de siste frost tidlig på våren; Dette kan være alt fra begynnelsen av januar i Los Angeles, California, til begynnelsen av April i Seattle, Washington. Sjekk med din lokale planteskole å se når det er best å beskjære i ditt område. Men hvis du er beskjæring gamle hagen roser (et begrep som refererer til en rekke rose, ikke busker som har vokst litt i hagen din), Beskjær dem når de blomstrer. (De blomstrer på fjorårets ved.)

•Determine graden av beskjæring. Dette vil også avhenge av klimaet. Roser vokst i kaldere klima er beskjæres ved å kutte tre som ble drept i vinter. Roser i varmere klima kan beskjæres på tre forskjellige nivåer. Alvorlig beskjæring forlater tre eller fire canes som er 6 til 10 inches høy; Dette gir færre men større blomstrer. Moderat beskjæring forlater fem til 12 canes som er 18-24 inches høy; Dette gir en større busk. Lys pruning tynner ut mindre enn 1/3 av planten; Dette øker antall kort stammet blomster.

•Lære hvordan lage en god beskjæring kuttet. Den begynner med et par gode skjerpet beskjæringssakser som vil gjøre et rent avkuttet uten å skade tre. Se etter sovende bud øyet på rose stokk. Det ligger nær bladverket (eller hvor bladverket var), og ser ut som en liten kvise over overflaten av stokk. Flytt opp ca ¼ tomme over bladet satt med sovende øyet (eller hvor blad settet var) og kutt i 45-graders vinkel. Angi beskjæringssakser slik at vinkelen er fra midten av bush; Dette vil åpne det opp så bush vil motta mer oksygen.

•Lære hva å beskjære på rose. Fjerne døde tre på en stokk av kutte ned til sunt vev som har grønne bark og en hvit pitch. Fjerne alle stammer som er tynnere enn blyant bredde; Dette støtter ikke blomstrer. Fjerne suckers (vekst fra røttene som ikke er en del av bud union) ved å klippe dem nær det hovedavdeling rot kan som mulig. Fjerne woody gamle canes ved å klippe dem som nær bud unionen som mulig.

•Prune miniatyr roser ved fjerning av syke og døde stammer, redusere størrelsen på bush til ca 1/3 og forlate om fem-seks viktigste sunn canes. Dette vil resultere i en sunnere, "buskete" plante.

•Overflate på Beskjær. Smøre klippkanten med husholdning limet. Det vil fungere som en bandasje, tetting kuttet, og vil gi beskyttelse mot stokk borers. Rydde opp alle trimmet løvverk og blomster stammer fra rundt rose bush. La det på bakken kan forårsake sykdom. Ikke kast det i en komposthaug.

Tips og advarsler

  • Når steg stokk er beskåret riktig, sender rose næring til the kutte en del av bush. Sap vil stige på klipp på stokk og kjøre ned skrå vinkel. Innen et par ukens begynner sovende øyet knopp å hovne opp, fører til ny vekst.
  • Vær alltid forsiktig når du håndterer beskjæringssakser. Beskytte hendene med hagehansker ved håndtering av roser.