Den raskest voksende bambus

March 25

Den raskest voksende bambus

Bambus er et gress som har en rekke varianter, som små gress bambus vokser bare noen få inches høy og gigantiske tømmer bambus vokser opp til 25 feet lang. Det er en av verdens raskest voksende planter, andre bare til den Pacific giganten tare. Som mange gress, bambus vokser og sprer seg gjennom underjordiske rotstokker i klumper eller sideveis løpere. Mens bambus er et raskt voksende anlegg, vokse noen varianter raskere enn andre.

Grønne hekk bambus

Green hekk bambus, Bambusa multiplex, er en gruppe bambus som har tette vekst vane. Den vil blokkere en visning i to år og tykk og ufremkommelig i fire år. Den vokser mellom 15 og 45 fot høyt veldig fort, med smale culms (polakkene) litt tykkere enn en tomme. Det er en øm bambus for subtropisk klima, hardfør i US Department of Agriculture soner 9a og 10.

Seabreeze bambus

Seabreeze bambus, Bambusa malingensis, er en gruppe bambus som vokser opp til 35 fot høy med culms 2 til 3 inches i diameter. Det har liten, mørk-grønne blader som vokser overstrømmende hvert år og vokser i kystområdene ligner på sitt opprinnelige habitat kyst Kina. Det er en øm bambus, bare hardfør i USDA soner 2 og 3. Det er en raskt voksende bambus som vil raskt fylle ut og skjermen et område når etablert.

Gigantiske tømmer bambus

Gigantiske tømmer bambus, Phyllostachys, har mange varianter i en rekke farger, størrelser og variegations. Den vokser mellom 20 og 70 fot høy, med svært tykk culms. Phyllostachys er en kjørende bambus og vil multiplisere raskt om ikke kontrollert med roten beskjæring eller barrierer. Det er en god screening eller prøven bambus hardfør i USDA soner 6 til 10. Høstet canes er sterkt og holdbart, nyttig for bygg og håndverk.

Windbreak bambus

Windbreak bambus, Bashania fargesii, vokser opp til 25 feet lang med culms 2 inches tykke. Denne varianten er svært fleksibel likevel sterk i vinden, med tykk, lang blader. Det er en running bambus, med en sterk rhizome system som styrer erosjon og spres raskt. Det er hardfør USDA soner 7 til 10.

Grønne tempel bambus

Green tempel bambus, Semiarundinaria fastuosa, er en stor hardfør bambus som vokser opp til 35 fot høy. Den har en oppreist vekst vane er hardføre i USDA soner 6 til 10. Det er svært motstandsdyktig mot vind og tolerante av havet salt luft. Selv om treg å etablere, er det en rask dyrker etter første år eller så. Green tempel bambus er dyrket for høye personvern skjermer og store innendørs prakteksemplarer.