Den beste vegetabilske planter for en hage

May 4

Den beste vegetabilske planter for en hage

Den beste vegetabilske planter for en hage er de tilpasset for din bestemt smak og behov. Velge planter som vil trives i planting sonen; Husk å vurdere sollys varighet og vanning behov før planting. Gjøre bruk av små områder ved å plante grønnsaker i potter å kle din utvendig dekor og oppdage holde hjemmelaget råvarer.

Paprika

Anlegget peppers å produsere en zesty grønnsak som du kan bruke i et bredt utvalg av retter, både fargen og smaken. Tillate 12 inches mellom planter for sirkulasjon og pollinering. Peppers pack antioksidanter og vitamin C og E i en liten pakke og kan bli fortært rått, bakt, sauterte eller selv stekt.

Tomater

Velg tomater som vil trives i bestemt planting sonen. Forsikre jord temperaturen vil være over 60 grader og til jord å fremme rot vekst. Rotund røde frukten overspenning med vitamin A og C og inkluderer lykopen, som antas av enkelte å forebygge kreft.

Bønner og erter

Legge til bønner en hjem hage for en avling som er rik på vitaminer, mineraler og protein. Plant bønner fra sprouts eller frø etter trusselen om frost og rom for lufting. Mange typer bush og pole bønner er tilgjengelig, inkludert blå innsjø og Kentucky rart, og for de erfarne gartneren, pinto, navy, soya, garbanzo, samt linser.

Poteter

Form små åser i en godt drenert hage å fange full smaken av hjemmelaget poteter. Kjøp potet knoller, vurdert frø, fra sertifisert potet frø dyrkere og forberede frø før planting. Poteter varianter inkluderer røde, hvite og blå-skinned, mens søtpotet vokser under like forhold og er en av de beste vegetabilske kildene av ernæring.

Vine dyrket grønnsaker

Gi plass for lang løpere av vintreet-produserende grønnsaker, medlemmer av cucurbitaceae familie, eller vurdere å bruke et espalier for oppadgående vekst. Agurk, squash og aubergine pack et overskudd av ernæringsmessige fordeler i deres inneholdt figurer og disse grønnsaker kan friske salater, drinker og desserter. Vokse gresskar og gourds for moro og sent sesongen høst.

Ernæringsmessig belastet

Øke ernæringsmessig-pakket bladgrønnsaker på trange steder og at. Leafy greener som collard, sennep og nepe greener, Swiss chard, og spinat, holder vitaminene A, C og K og mineraler kalium, kalsium, magnesium og jern.

Kjølig vær grønnsaker

Forberede kjøligere klima grønnsaker i områder som trives i en overflod av sollys. Mange rotgrønnsaker foretrekker kjøligere forhold, herunder reddik, løk, gulrøtter, hvitløk, løk og rødbeter.