Den beste typer flekker for kvartal-saget eik

January 16

Den beste typer flekker for kvartal-saget eik

Tømrere eller møbler restorers arbeide med to varianter av eik løvtre, hvit eik med fet korn og kremet gylden farge og red oak, en finere korn, eller mindre "finne" som den er kjent. Red oak har en rosa fargetone på når uferdige. Begrepet "kvartal saget" refererer til en bestemt skjæring teknikken brukes i fresing styrene for å få frem det beste kornet. Noen flekker kan brukes på kvartal-saget eik; gjør ditt valg basert på plass og påvirke du vil opprette.

Olje flekker

Mange håndverkere foreslå olje flekker for rikeste farge og lengst brukstid finish. Etterbehandling produkter føre til en reaksjon i eik korn som åpner porene, slik at flekken å trenge dypere enn vannbasert flekken. Spesielt er danske olje anbefalt som et produkt som fremhever korn av kvartal-saget eik, skaper en skarpere kontrast mellom seng fargen og mørke korn. Dette påvirke er mye mer merkbare i hvit eik enn rød. Olje stain må være lakkert med klarlakk finish å forsegle og beskytte skogen og gir glans. Du trenger å jobbe i et godt ventilert område å fjerne røyk.

Vannbasert flekker

Vannbasert flekken produkter gir flere fordeler til nybegynnere. Vannbasert flekker har ikke den samme sterk røyk og sterke kjemikalier funnet i oljer. Andre programmer og rengjøring er enklere. Vannbasert flekker vanligvis brukes med en pensel, gjør for en jevnere pels. De trenge ikke mye utover overflaten, derfor fargen og kontrasten kan ikke være så rik. Både olje og vann finnes i alle farger. Noen produsenter tilbyr tilpassede missfarging å matche andre treverk. Som med olje flekker, må du bruke en separat lakk. Bruk oljebasert lakk med olje stain og vannbasert med flekker.

Flekken og Finish

Et tredje alternativ er en flekk og finish alt-i-ett. Disse produktene er tilgjengelige i både olje og vann-baserte varianter. De inneholder både flekken og clear-coat ferniss i ett produkt, som er børstet på i to strøk for å fullføre mål. Denne metoden er penere og raskere, men ikke nødvendigvis bedre. Fordi lakk er innarbeidet med flekken, disse produktene vanligvis ikke trenge gjennom korn godt. Fargen du oppnå brukes på toppen av overflaten, heller enn soaking i. Kombinowałem kvartal-saget eik er kjent som kanskje ikke så synlig med dette produktet. Dette er et godt alternativ for nybegynnere, men det vil ikke gi så god en visuell resultatet som individuelle flekken og lakk.

Velge toner

Kvartal-saget eik har mange tradisjonelle farger tilknyttet. Engelsk Oak finish er nesten klar; Det gjør at fargen på treet å skinne gjennom. Antikk eik er mer av en brun farge, minner om valnøtt. Mission-stil møbler i eik har vanligvis en gule eller gylne kastet den. Nesten alle eik flekker er ganske lett og gjennomsiktig, slik at korn å vise gjennom. Ingen harde og raske regler diktere hvordan du velger den beste fargen. Ta noen fargeeksemplene fra leverandøren flekken og se på dem i rommet der kvartal-saget eiken vil ligge. Teste fargene du liker på liten skrap stykker før du forplikter deg til en farge for prosjektet stykket.