Den beste typen jord for Pole bønner

October 31

Pole bønner som varm jord i full sol. Den beste typen jord for pole bønner er en løs godt drenert jord som har jobbet for å gi plass for røttene å utvide. Pole bønner vokser godt i de fleste områder av USA med bare noen justeringer til jord.

God drenering

Pole bønner som løs, godt drenert jord i full sol. I områder med tunge jord eller dårlig drenering gjør pole bønner best i opp senger.

Leire og Hard jord

Jord som er vanskelig, crusty eller full av leire er ikke ønskelig. I områder med hard eller leire jord, jord må suppleres tungt for å løsne det eller hevet senger kan brukes med endret jord.

Jordforbedring

Jord som har vært arbeidet til en dybde på 8 til 10 inches er ideelt. Tillegg av kompost er ønskelig, sammen med alderen gjødsel eller organisk gjødsel.

Jord pH

Beste jord pH for pole bønner er 5,8 til 6.0, men de vil gjøre godt i en pH rekke 5.5 til 6.5. Alkalisk jord over pH 7.5 trenger ekstra jern å forhindre chlorosis. Surt jordsmonn, under 5.5 kan korrigeres med tillegg av lime å heve pH.

Rotasjon

Jord-borne sykdommer unngås ved å rotere pole bean avlinger på en tre-års syklus. I områder med rot råtne er en fire - til fem - år rotasjon best. Pole bønner er flyttet til et nytt sted hvert år, roterende tilbake til den opprinnelige plasseringen etter riktig antall år.