Den beste tiden av året å rot eller beskjære et tre

March 11

Plante trær i et hjem landskap virker som en enkel nok oppgave: grave et hull og sette treet. Men hvis du ønsker din tree å vare så lenge som mulig, ser sitt beste og trives, og du må ta spesielle forholdsregler angående alle typer omsorg, starter med heie treet. Både planting og beskjæring et tre kan forårsake alvorlig skade hvis ikke gjort på riktig tid på året.

De generelle heie tid

Alltid root trærne i hagen din i sovende sesongen, når treet ikke er aktivt å produsere noen nye vekst. Generelt, sovende sesongen går fra sen høst eller tidlig på vinteren til tidlig på våren. Kjølig vær og lys nedbør tillate treets røtter til spredt og etablert før det har til å håndtere tunge regner og varme og tørke av sommeren. Husk imidlertid at du må være i stand til å grave i jorden; om vinteren, kan grave være vanskelig med bakken frosset. Derfor er det tilrådelig å root din nye tree høsten tross alt av bladene har falt av andre trær, eller tidlig på våren, før knoppene begynner å dukke på trærne.

Andre heie ganger

I tropiske og subtropiske områder, der temperaturen er varmt nesten hele året og det er lite eller ingen snø om vinteren, kan du root et tre i året. Kunsten å plante i disse varme klima er å gi treet nok fuktighet å oppmuntre rot etablering til tross for høye temperaturer og lav regnskyll. I disse områdene miste du nytte av kule vintervær å etablere røtter. Også hvis du får et tre fra en anerkjent hage senter eller barnehager og du kan kontrollere at treet er helt frisk og har vært godt vare for, du kan root treet i vekstsesongen; Dette, igjen, er avhengig av din evne til å gi nok fuktighet å etablere røttene til tross for varmere vær voksende året.

Når som helst beskjæring

Den beste tiden av året å beskjære dine trær, avhenger av typen treet du har, samt av beskjæring du skal utføre. Del av beskjæring omfatter for eksempel fjerner døde, skadet eller syke greiner, som holder treet sunn ved å unngå spredning av insekter, mold og sykdom. Denne typen beskjæring kan gjøres når som helst på året, siden det er tryggere å fjerne grenen selv om sesongen ikke er ideelt, enn å la den på plass og risiko en epidemi som dekker hele treet. Bartre eller evergreens, kan teknisk være beskjæres til enhver tid av året, fordi de ikke gå sovende, men beskjæring andre trær reduserer sap flyt fra kutt.

Sovende sesongen beskjæring

Beskjære de fleste trær sovende sesongen å unngå skader fra kutt. Beskjæring kutt er som riper på menneskelig hud; de vil blø sap og næringsstoffer før de leges. Hvis de blø på våren og sommeren, tiltrekke disse åpne sår infeksjon, mold, sykdom og insekter som kan betydelig skade den generelle tilstanden til treet. Beskjæring sovende sesongen produserer tregere blø fra treet og sikrer at sår vil bli helbredet før mugg og insekter blir aktive våren.