Den beste tiden å transplantere Hollyhocks

January 14

Den beste tiden å transplantere Hollyhocks

Hollyhocks, Alcea rosea, er attraktive busker med høy, fargerike blomst spenningstopper. Hollyhocks legge stor interesse til hagen, men de vokser svært høye og buskete og kan blokkere visningen eller din turstier. Transplanting hollyhocks er ikke en enkel foretak og det vil være umulig med mindre du gjør det på akkurat rett tid.

Egenskaper

Hollyhocks vokse i USDA hardførhet soner 3 til 9 i fullt sollys til delvis skygge. Når plantene er sunn, vil de blomstre sommeren regelmessig i to år eller lenger. Hollyhocks er selv seeding biennials som vil regrow i hagen etter deres første leveår. I det første året, anlegget kan gi litt mer enn buskete løvverk, men hollyhocks vil blomstre i det andre året og kan overleve en tredje eller fjerde år. Hollyhocks slippe frøene på samme sted de er plantet, og dette gjør transplanting vanskelig fordi timingen er så viktig. Du må transplantasjon en hollyhock før den faller frøene å gi anlegget sitt beste sjanse på overlevelse.

Tidlig Transplanting

Den beste tiden å transplantere hollyhocks er når de er svært ung. Noen gartnere plante frø seks å åtte ukens før de siste vår frost årets dekke dem med et lett lag av jordsmonn. Hollyhock seedlings blir transplantert inn i hagen etter jord varmer. Hollyhocks kan også være plantet i hagen i sen høst.

Transplanting

Hollyhocks sende svært lang røtter dypt i bakken, noe som gjør dem svært vanskelig å transplantere når de får utover frøplante scenen. Plantene er ikke sikkert å overleve transplantasjon etter at de er fullt vokst, men hvis du er fast bestemt på å flytte dem, gjøre det tidlig på våren når anlegget er sovende. Beskjære blomstrende stilkene slik at de er ca 12 inches høy før flyttes.

Omsorg

Blomstrende stilkene av hollyhocks vokse 6 til 10 fot høye og må være satset og støttes. Plantene er 2 år gammel, sviske tilbake eller trekke opp anlegget første års blomstrende stilker. Stilkene er mottakelige for sykdommen og svake vekst; fjerne dem vil lage plass til nye stilker som vil være mye sterkere og mer attraktivt.