Den beste tiden å transplantere hardfør banan trær

November 19

Den beste tiden å transplantere hardfør banan trær

Hardfør banan (Musa basjoo) har store, tropiske utseende blader og tykk stammer, men er hardføre i tempererte klima. Den tåler vintertemperaturer så lavt som minus 20 grader Fahrenheit om beskyttet av tykke mulch. Hardy er bananer stauder og dø i bakken med den første vanskelig frosten men sende opp nye stammer våren fra deres corms.

Nettstedet

Eldre hardfør bananer kan nå 20 feet tall i en sesong. Bladene vokse 6 fot lang og 2 fot bred. De foretrekker full sol, men vokser i del Sol. En lun plass i et gjerde hjørne eller ved siden av huset er ideell, som vinden tårer bladene. Endre jorda med kompost minst en halv kompost, halv jord. Gi anlegget om 5-av-5-fots plass fordi gjennom årene, flere kofferter, kalt pups, oppstår, danner en klynge av planter.

Kultur

Vanning bananer regelmessig og dypt og mulching dem med kompost, flis, halm eller makulert blader sparer fuktighet. Kjør slangen i en vedlikeholdslading ved anlegget er base i sommer for å suge dem godt. Etter vekst begynner i slutten av våren, gjødsle den med en høy-nitrogen gjødsel, som en formulert for plener. Mate den månedlig i vekstsesongen. Bananer vokser best når de har rikelig med vann og gjødsel. De blomst ofte når moden, men fruiting er sjelden.

Planting og Transplanting

Planter kjøpt i barnehage Potter kan gå i bakken når temperaturen er stadig i 50s om natten, mai eller juni i de fleste klima områder. Grave opp en etablert banana pups som bananer dukker opp våren. Potten dem og beskytte dem i en kald ramme før transplanting i bakken på forsommeren. Vann dem regelmessig for å etablere nye planting. Transplantere et etablert plante når været har varmet i mai eller juni.

Vinter omsorg

Den første vanskelig frosten viser banan til grøt. Klipp av bladene og bruke en pruning så for å kutte stammene til ca 4 inches av bakken. Haug løs mulch, for eksempel furu nåler, halm, makulert blader eller kompost, rundt og over kuttet stammene til en dybde på ca 1 fot. Sted cut-off banan blader over den, gjør en haug beskytte stammene. Mer beskyttelse, for eksempel flere lag av burlap over bladene, er nødvendig i kaldere klima. Fjern mulch i vår etter vekst begynner.