Den beste tiden å transplantere Daylilies

February 21

Noen stauder er så tilgivende som daylilies. De tolererer tørr, dårlig jordsmonn og ekstreme temperaturer med glans, produsere fargerike blomstrer fra våren til sensommeren, avhengig av variasjon. Når det er nødvendig, kan de bli plantet når som helst.

Planting tid

Den beste tiden å transplantere daylilies er i tidlig våren så snart jorda kan bearbeides, eller rett etter blomstrende, ifølge University of Minnesota. Daylilies plantet våren kan ikke blomstre til året.

Divisjon

Daylilies spres gjennom underjordiske rotstokker og krever divisjon hvert tre til fire år for å holde plantene energisk. Grave opp hele anlegget på de anbefalte planting ganger. Kuttet bladverket til 5 til 6 inches høy og trekk det forsiktig fra hverandre slik at hver del har to eller tre blad fans. Bruk en spade for å lirke stor rot massene fra hverandre.

Betraktninger

Daylilies vokse sakte fra frø, så de fleste gartnere barnehage dyrket transplantasjoner eller divisjon. Disse hardfør plantene vokser best i godt drenert, litt sure jordsmonn, i full-til-del Sol. Når etablert, tolererer de tørke og varme godt. De spredte seg raskt og fyller en hel blomst seng i tre til fire år.