Den beste tiden å transplantere bringebær

August 1

Den beste tiden å transplantere bringebær

Moderne røde bringebær varianter er forbedret eller hybridisert planter avledet fra arter bringebær, som er innfødt til både Nord-Amerika og Eurasia. Disse springende, vanskelige caned planter trenger en kald vinter dormancy og varm sommer til å vokse godt og bære frukt. Bringebær dyrkes mest suksess i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 til 8, og der somrene er verken for varmt eller tørr. Transplantasjon bringebær når de sovende, men like før ny grønn vekst begynner våren.

Tidsramme

Grave opp og transplantere bringebær planter når plantene er sovende og jord er gjennomførbar og temperaturen er kult. Over mesteparten av temperert USA er den beste tiden å transplantere veldig tidlig på våren. Kjølige, fuktig grunnforhold Spring tillate raskeste veksten av røtter etter transplantasjonen for å opprettholde ny grønn vekst forventet av midten til slutten av våren. Unngå transplanting fra våren til høsten, som sommerens varme vil skape kaos på bladverket, krever skadet røttene til å absorbere store mengder vann for å holde anlegget levende.

Regionale innsikt

I det sørlige laget i USA i USDA soner 7b og 8, der bringebær fortsatt vokse godt i klima med fire årstider, være fall et bedre tidspunkt å transplantere enn våren. Vent til løvverk drops høst før grave opp planter og transplanting dem, ifølge George W. Dickerson av tjenesten New Mexico samarbeidende forlengelse. Horticulturists med University of Georgia anbefale planting når som helst fra desember til mars. De milde vintrene i sørlige breddegrader fryser jord, slik at bringebær røtter å fortsette å vokse over vinteren. Dette resulterer i en mer etablerte rotsystem når bladene dukke våren som temperaturen varme og fuktighet i jorda må økning. Når du er i tvil, kontakt din kommune samarbeidsvillig forlengelse office for råd relevant for din region klima og jordsmonn.

Problemer

Mange fungal sykdommer finnes i jord som kan skade og drepe bringebær planter. To av de mest dødelige er Verticillium wilt og Phytophthera, men et mye bredere spekter av sopp kan plage bringebær canes og blader samt. Transplanting canes innebærer kutte røtter, som skaper store sår hvor ulike sopp kan invadere planter og muligvis dreper dem. Plant ikke bringebær transplantasjoner der andre bringebær vokste i de siste fem årene. Også ikke plante dem i et område av hagen hvor tomater, poteter, auberginer eller paprika vokste noen av de foregående tre årene. Sykdommer finnes i jord hvor disse vokste, øker risikoen for eksponering og skade transplantert bringebær plassert i disse stedene.

Emergency Transplanting

I noen tilfeller kan et hus ikke ha luksusen å vente til våren å grave og transplantere bringebær. Bygging eller salg av en eiendom kan kalle for umiddelbar fjerning av planter. Hvis jord ikke fryser, bringebær kan Graves og transplantert når som helst i vekstsesongen, men forventer mindre suksess og ingen fruktdyrkingslandet hvis gjort om sommeren. Plante canes og røtter på samme dybde de tidligere vokste. Vann for å holde et jevnt fuktig jord. Forvent masse wilting sommeren og høsten. Ikke over vann, så våt jord er rot råtne og spredning av annen sopp som senere kan plage bringebær planter.