Den beste tiden å plante påskelilje pærene

March 31

For mange gartnere, når påskeliljer begynner å blomstre på våren, er det tid å begynne å plante resten av hagen. Det er en overflod av varianter av påskeliljer å velge fra, men alle påskeliljer trenger en periode uvirksom og gjøre best hvis pæren kan oppleve en chill periode før vekstsesongen.

I kaldt klima

I sommermånedene, påskeliljer er sovende og må vinteren kald bryte dem ut av dormancy slik at de kan begynne å vokse. Derfor i kaldere klima er den beste tiden å plante påskelilje pærene i September og oktober. Dette gir pærene nok få røttene etablert i jord før den kalde vinteren fryse sett i.

I varmt klima

I varmere klima der jord ikke fryser om vinteren, bør påskelilje pærene være kjøpt høsten og lagret i en papirpose i kjøleskapet. Du kan deretter plante dem i hagen i desember eller januar for våren blomstrer. For en lenger blomstrende sesongen kan du rave planting, plante annenhver uke til slutten av februar. Lagre løkene påskelilje i chill i kjøleskapet simulerer den kalde årstiden disse pærene må bryte ut av sovende scenen. Påskelilje kan blomstre uten skremmende perioden, men mye senere.