Den beste tiden å plante et tre i Kansas

January 27

Det er et gammelt hagearbeid munnhell som den "beste tiden å plante en tree er 20 år siden." Det henspiller at trær ta tid til å vokse stort. I Kansas, trær blokkere vind og gir en velkommen skygge på naturlig treløse gresslettene.

Tidsramme

Kansas feirer sin offisielle Arbor Day sammen med amerikanske National Arbor Day - den siste fredagen i April. Kansas State University og Kansas Forest Service tyder på at midten av mars til tidlig mai gjør den beste tiden å plante trær, både nakne-rot og container-vokst prøver.

Betraktninger

Bare forankret trær trenger umiddelbar planting og ekstra overvåking av jord å sikre røttene ikke tørke ut. Eviggrønne trær er best plantet våren, selv om vokser i en beholder med jord og intakt rot ballen. Våren plante kan treet mange måneder å røttene og etablere før starten på subfreezing temperaturer i høst og vinter.

Misforståelse

Så lenge jorden ikke fryser, kan noe container-vokst tre plantes effektivt og vellykket. Roten ballen av nyplantede treet må ikke tørke ut, uansett årstid, men samtidig ikke bli mettet slik røttene sitte i stående vann. Fall planting er utfordrende i Kansas siden kulde, tørking vinter vind og vær ikke favoriserer akselerere veksten til våren.