Den beste tiden å plante et eiketre

April 27

Plante et eiketre frøplante er vanligvis gjort i våren, med den mest passende tidspunktet bestemt av lokale klima sone. Planting oaks fra eikenøtter også gjøres våren, men de må ha vært holdt kjølig og fuktig gjennom vinteren først.

Typer

Det er tre hovedtyper av oaks plantet vanligvis for landskapsarbeid: hvit, rød og pin eik. Alle tre kan være transplantert som planter til hagen din med litt omsorg. Hvit og rød eik vokser best i hardførhet soner 5 til 9, mens pin oak vil vokse fra sonene 4 til 8.

Tidsramme

Oaks ta lang tid å vokse, men de kan leve i hundrevis av år. En hvit eik er sakte voksende; en frøplante plantet tidlig på våren kan bare få en fot året. Derimot kan en pin oak frøplante vokse mer enn to føtter i et år.

Geografi

Den beste tiden å plante oaks avhenger på hvilke hardførhet sonen du bor i. En hardførhet sone er en retningslinje for hvordan tempererte klimaet, og de fleste trær og planter kan leve i flere soner. For eksempel, Illinois varierer mellom sone 5 og 6, og en landscaper det kan plante oaks i midten av mai. En mer sørlig klima, i soner 7 eller 8, lar du plante i tidlig mai eller selv April.

Betraktninger

Bruk hardførhet sonen som utgangspunkt for å avgjøre når du skal plante oaks, men bruker din egen dømmekraft, også. Hvis det er sent frost i prognosen, vurdere å plante en uke senere, eller du kan velge for å instate en plan for å isolere unge frøplanter mot kulden.

Jord og sol

De unge oaks vil spire og vokse i skyggen sin første året, men må ha full sol etter. De kan overleve i tørr jord, men foretrekker loamy, fuktig og godt drenert jord. Oaks vil vokse har dype og spre; de trenger en dyp jord base og masse plass. Ikke plante en eik nær et hus eller en garasje.