Den beste tiden å plante en Rose Bush

December 22

Den beste tiden å plante en Rose Bush

Roser være en hage favoritt. Ikke bare er de vakre og tilgjengelig i en rekke farger, men de kan masse plantet i senger, skjermer eller hekker, eller plantet på gjerder eller trellises og lov til å klatre.

Planting tid

I de fleste klima, kan roser plantes fra tidlig vår til tidlig høst, selv om våren eller tidlig sommer er best. Dette gjør at røttene god tid til å etablere seg før vinteren. En mer nøyaktig planting tid er basert på om planter er pakket som bare-rot roser eller potted roser. Plante nakne-rot roser i tidlig til midten av våren, etter faren for å drepe frost og før trær og busker blad ut. Plante potted roser fra våren - etter faren for en drapet frosten--å falle tidlig.

Kaldt klima

Selv om våren er vanligvis den beste tiden å plante roser i kaldt klima, ifølge University of Vermont forlengelsen, kan du plante roser i slutten av sommeren eller høsten så lenge du beskytte dem vinteren med lag av jord eller mulch. I alle fall ikke plante roser etter de første ukene av fall, som det ikke vil være tid for røttene å riktig utvikle før våren.

Forsinket plante

Hvis planter ikke kan være plantet så snart du mottar dem, hindre deres rotsystem tørker og oppbevar den på et kjølig sted. Kontroller emballasje for bare-rot roser er fuktig.