Den beste tiden å plante Dahlia lyspærer

August 4

Georginer av noen form, størrelse og farge er et flott tillegg til hagen eller beholderen. Og det virkelig er et bredt utvalg å velge fra. Fra dverg georginer for kantlinjer og containere til gigantiske georginer som kan vokse mer enn 6 fot høy, kan en dahlia plante med sine flere blomster, passe inn i noen hage plan.

Knoller

Dahlia planter dyrkes vanligvis fra knoller, ikke pærer som noen tror. En tuber er en tykk lang rot av en plante som lagrer maten har håret som røtter vokser ut av alle sider, hvor en pære er en global formet stilk bud, med røtter bare i den ene enden, som også lagrer maten av anlegget. Dahlia anlegget vil spire fra det som kalles kronen på tuber, som ligner et øye med en potet.Fordi dahlia knoller kan råtne, forfalt eller lå latent hvis plantet i jord som er for kaldt eller for vått, må topp seks inches jord temperaturen være minst 50 grader kunne plante en dahlia tuber. Noen termometer som måler temperaturen, inkludert en kjøtt eller candy termometer, kan brukes så lenge det kan komme dybden du må måle. Hvis bruker et glass termometer, vær forsiktig så du ikke vil bryte den.

Planter

Georginer som er allerede vokst til planter er ganske lett å finne på noen hage senter, spesielt som sommeren måneder forhånd. Planter kan ha blomstrer utviklet på dem og kan plantes samtidig etter trusselen om frost. Plante dem likt du ville alle flerårig potteplante.

Frø

Dverg varianter av georginer er vanligvis begynte som sengetøy planter fra frø og vurdert årlige planter. Dverg georginer vil produsere knoller og kan være gravd opp etter det første året og beplantet igjen det samme som en større dahlia.Dahlia frø kan bli sådd direkte i container eller hagen i varme områder av landet som ingen opplever tunge frost. Men i områder som er kaldere med kortere vekst sesonger, frøene bør starte innendørs 6-8 uker før plante dem i hagen eller beholderen.

Betraktninger

Georginer er ikke kresen om jord så lenge det har god drenering og kan være dyrket til 10 til 12 inches, slik at røttene å vokse. Georginer gjør best i full, daylong solen, med mindre du bor i et område der temperaturer top 90 grader om sommeren. I så fall gi litt skygge for georginer i varmen av dagen.