Den beste tiden å plante Crape myrter

July 13

Den beste tiden å plante Crape myrter

En kinesisk hagearbeid ordtak sier at den beste tiden å plante en tree var 20 år siden, den neste beste tiden er nå. Amerikanske hagebruk visdom gir flere synspunkter på når er den beste tiden å plante en crape myrt (Lagerstroemia spp.). Så lenge røttene ikke tørke ut, kan en crape myrt plantes året bakken ikke er frosset. Unngå tider av året som er svært varmt eller tørt, som det øker stress til anlegget og krever mer innsats for å holde anlegget levende.

Typer

Hundrevis av kultivarer av crape myrter eksisterer og varierer i eldre størrelse fra trær 30 fot høy dverg busker bare 18 inches høy. Disse løvfellende planter kjøre full gamut i størrelse mellom og silhuetter med hauger oppreist ovaler, vaser eller arching sirkler på entall eller flere kofferter. Det gjør ingen forskjell mellom kultivarene når du skal plante. Men trenger store planter mer vare under plante å bevare rotsystem sammenlignet med mindre planter.

Planting sesongen

Den beste tiden å plante en crape myrtle er våren til forsommeren, ifølge amerikanske nasjonale Arboretet, spesielt i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 7 og 8. I sone 9 oppstår plante når som helst, men best når temperaturen er ikke for varmt og ikke tørke. Nøkkelen til vellykket planting av noen crape myrtle er irrigating etterpå for å opprettholde et jevnt fuktig jord å oppmuntre rask rot vekst og plante etablering.

Høst og vinter problemer

I mild vinter regioner er det mulig å plante crape myrter i høst og vinter siden bakken sjelden eller aldri fryser. Faktisk i sørøst, er fall planting - oktober og November, ofte foretrukket av gartnere som varmt og fuktig fall jord, kjøligere temperaturer og planter inn dormancy lar røttene å vokse og etablere godt før varmen av neste sommer. Plante crape myrter i høst og vinter kan være mer problematisk om vanning. Du må ikke overwater roten ballen av nyplantede crape myrt, men ikke la det tørke ut selv om temperaturen er kult. Våt jord fremmer råte og fungal sykdommen, mens tørr jord etter planting svekker og dreper røtter.

Anlegget tilgjengelighet

Container-vokst crape myrter er mye enklere å plante og etablere forhold til gravd opp eller balled burlapped planter, ofte kalt B & B. beholdere tillater røttene å vokse i et volum av jord og være helt intakt under planting prosessen. Grave opp en crape myrtle i feltet eller fra en etablert landskapet resulterer i store tap i rotsystem. Nylig gravd og balled og burlapped crape myrter er best plantet når plantene er sovende. Unngå transplanting i varmen av våren og sommeren som økt vanning er nødvendig for å kompensere for tapet av røtter og gi for grønne vekst over alle grenene. Fokus på tidlig vår eller falle når bladene begynner slippe.