Den beste tiden å plante busker

July 2

For å finne ut den beste tiden å plante en busk, er det nødvendig å forstå et anlegg syklusen, hva den gjør i hver annen sesong - og vite hvilken klima og jordsmonn der du plante. Fordi hagearbeid praksis varierer fra lokale forhold, er det vanskelig å lage generelle regler som gjelder overalt i landet for alle slags busk i alle slags jord. Sagt, den beste tiden å plante en busk er tidlig i høst og tidlig på våren. Her er hvorfor.

Tidlig høst

For de fleste busker i de fleste steder, tidlig i høst er den beste tiden å plante. Dette er fordi store, energi-guzzling vekst sprute av våren og stresset av varme og noen ganger tørr sommer dager er forbi. Været er begynner å bli kjølig. Transplanting legger mye stress på en plante fordi den har å vokse nye røtter. I høst, kan voksende nye røtter være den eneste aktiviteten. Det trenger ikke å gjøre blader eller blomster eller takle varmt vær på samme tid, så det har mer energi for dyrking av rot og får godt etablert før sovende for vinteren. Så snart vekst gjenopptar våren, er den busken klar.

Unntak til regelen "fall er beste" er for busker plantet i tung leire jord, fordi de kan få pustet ut av bakken av frost før de har vært i stand til å vokse nok nye røtter godt forankret i bakken. Også vil planter som er vinter-sensitive gjøre bedre hvis gitt lang tid å få etablert i sin nye plass før de vender mot kulden.

Våren

Slutten av vinteren til tidlig på våren er det neste beste tid for transplanting. Busk er fortsatt sovende eller bare bryte dormancy på dette tidspunktet. Anlegget så snart som mulig etter frost har forlatt bakken til å gi busk maksimal mengde tid til å vokse nye røtter før vår vekst vanvidd holder og busk starter arbeidet på vokser over bakken deler også. Generelt, er alle planter primet å vokse i våren, så de sannsynligvis ta hold godt på denne tiden.

Andre ganger

Transplanting er faktisk mulig året unntatt når bakken er frosset, men det fører til mer stress til anlegget på andre tider enn høsten og våren. I varmt vær kan du vann nye busk hver eneste dag, eller enda mer enn en gang om dagen, for å sikre at det blir nok vann. Dette er fordi inntil den vokser nye røtter til jord i sin nye plass, busk kan absorbere vann fra røttene i biter av jord igjen fra før det ble transplantert. I varmt vær, kan busk enkelt dø av tørke. Plante i vinteren når busk er sovende betyr også, den ikke vil starte voksende nye røtter hele til våren.