Den beste tiden å flytte planter

March 21

Den beste tiden å flytte planter

Gartnere flytte planter rundt for en rekke årsaker: gamle lyspærer og rotstokker må dele å forynge sine blomster, busker vokse deres steder og endringene som en ny patio eller skur betyr flytte planter å gjøre plass. Den beste tiden å flytte planter varierer med variasjonen av anlegget og klima sonen, men den ikke flyttes er når de setter blad og blomsterknopper eller er i full blomst.

Planlegging

Ta tid om vinteren planlegger for flerårige planter i landskapet. Er det noen som har vokst deres plass, flekker må du fylle eller etablerte knoller som skal være gravd opp og transplantert? Vellykket flytting betyr flytte planter når det minste forstyrrer deres vekst, og få dem tilbake i bakken raskt. Hvis du vet hvor du skal flytte dem, kan du lage nye nettstedet til øke transplanting suksess.

Woody planter

Mens noen trær og busker kan overleve transplanting når som helst så lenge bakken ikke frosset, woody planter flyttet sine topp vekst i våren eller tidlig sommer er mer sannsynlig å viser transplantasjon skade. Flytte busker og trær i tidlig på våren før deres knoppene begynner å svulme for beste suksess.

Du kan også flytte løvfellende woody planter etter bladene slippe høsten, men vel før bakken fryser for å gi tid for dem å vokse nye vann-absorberende røtter å hjelpe dem å overleve en tørr vinter.Eviggrønne busker og trær er utsatt for vinteren bruning og flyttes beste våren. Eventuelt flytte dem på sensommeren eller tidlig i høst å gi så mye tid som mulig til nye røtter til skjemaet og lagre vann for vinteren.

Blomster

I tempererte soner, transplantasjon ettårige spirer innendørs så snart bakken og været er varme våren og faren for frost har gått. Flytte urteaktige stauder før de bud våren eller når de er ferdig med blomstringen og sovende. I varmt klima, flytte kontinuerlig blomstrende planter under mildvær og transplantere anbudet arter etter frost withers dem til bakken.Grave opp, dele og flytte våren og sommeren pærer og rotstokker som iris, liljer og tulipaner godt etter at de har blomstret, i slutten av sommeren eller høsten når de sovende.

Forberedelse

Forberede jord i det nye stedet før grave noen plante ut av sengen sin. Legge til organisk materiale som bein måltid, torv mose eller kompost for en næringsrik jord. Grave hullet større enn roten spredning av transplantasjon og suge den med vann. Grave opp gamle anlegget med så mye av rot som mulig. Fjern forfalt eller døde røtter og pakk resten umiddelbart, holde dem fuktig hele tiden. Flytte anlegget for hånd eller trillebår raskt til det nye området. Anlegg i samme dybde som den vokste, dekket med jord og suge med vann. Plasser mulch rundt anlegget å holde på fuktigheten. Hvis du har å forsinke planting, lagre en transplantasjon i beskyttet, lyssky, holde røtter fuktig og plante så raskt som mulig.