Den beste planter for innendørs med dårlig lys i Florida

April 24

Den beste planter for innendørs med dårlig lys i Florida

Voksende planter innendørs hvor lys kan være minimal er alltid en utfordring. Hvis ikke utsatt for nok sol, planter kan vise forkrøplet vekst eller redusert blomst produksjon. Disse forholdene er ikke ideelle for de fleste planter, men noen vil trives med liten eller ingen sol. Siden Floridas klima gir nesten året rundt sol, kan velger noen dårlige planter for innendørs være ideell for denne plasseringen.

Lucky bambus

Lucky bambus vokser naturlig gjennom det meste av Asia, spesielt i skogene i Kina og Taiwan. Den vokser i en rekke forhold vil trives når gitt delvis eller ikke er sollys. Selv om det gjør best med filtrerte sollys, vil det tåle litt bedre enn for mye soleksponering. Disse hardfør planter vil vokse uten hjelp i en vase som inneholder et par inches av småstein for støtte og ca 1 tommers vann. Flaskevann eller destillert vann som oppbevares i romtemperatur er å foretrekke å tappe vannet, siden bambus er følsom for klor og andre komponenter i ufiltrert vann. Endring av vann ukentlig vil fremme sunn vekst og generelt godt til anlegget.

Støpejern plante

Støpejern anlegget (Aspidistra elatior) er en hardfør rase som vil overleve med lite bekymre fra produsenten. Det foretrekker områder med lite lys og foretrekker jord som er litt tørr mellom Pottejorden, som betyr sjeldne vanning fra produsenten er en fordel. Det gjør også i varmere temperaturer, noe som gjør det til et ideelt valg for Florida hjem. Det er en langsom voksende plante med skinnende grønne blader som kan vokse så lenge 2 fot. Anlegget er ikke en vanlig bloomer, men kan gi små, brunlig lilla blomster våren. Hvis tatt vare på riktig, støpejern plante vil vokse til å være ca 3 fot høy. Bøndene bør ikke plante støpejern plante ofte som anlegget kan være sjokkert eller skadet under flyttingen. Under varmere årstider, bør anlegget være vannet noen ganger med jord lov til å tørke ut mellom Pottejorden.

Kinesisk Evergreen

Kinesisk evergreen (aglaonema) er en allsidig anlegg kjent for sin frodige løvverk og vekst er relativt enkelt. Den produserer løvverk som er to tonet, Sølv-grønn og mørk grønn, noe som gjør det til en iøynefallende tillegg til hjemmet. Det gjør det bra i dårlig lys, men er intolerant å kulden. Det bør holdes unna aircondition eller andre kule områder, eller blader begynner å bli brun og skaden er ikke reversibel. Anlegget bør gis næringsrike potting jord som holdes fuktig, men ikke våt. Stående vann kan forårsake problemer med rot eller forfølge rot, som kan drepe planten. Hvis for tørr, begynner blader å gulne og slippe.

Peace Lily

Peace lily (Spathiphyllum) er en lett overførte plante som er kjent for sine delikate, hvite blomster. Det krever lite omsorg fra dyrkere og er generelt hardføre mot sykdommer og skadedyr. Planten stammer i tropisk klima og har noen behov som må oppfylles. Det krever tung vanning, spesielt i penvær og sollys behovet kan være vanskelig. Den gjør best med minst moderat, men indirekte soleksponering. I et hjem oppnås dette best ved å dyrke det minst 7 eller 8 fot fra windows og andre lyskilder. For mye sollys vil skade plantens blader som ikke kan repareres. Anlegget vil gjøre godt i områder med dårlig lys, selv om blomster ikke kan blomstre som regelmessig. En vanlig advarsel med peace lily er at inntak av deler av det kan være giftig, spesielt for barn og kjæledyr.