Den beste planter for en skråning

November 11

Den beste planter for en skråning

Velge planter for en skrå området kan teste erfarne gartnere. Bratte skråninger vanligvis oppleve økt avrenning og jorderosjon, som gjør det vanskelig å etablere planter. Bakken har ofte den ekstra utfordringen av fattige, tørr jord. For å plante en vellykket skråningen hage, Velg hardfør, lite vedlikehold planter. Sammen med den estetiske verdien gi planter, sine røtter også bidra til å hindre erosjon og avrenning. Legge til et lag av jute netting å hjelpe unge planter forbli på plass mens de blir etablert.

Ornamentale gresstyper

University of Minnesota forlengelsen anbefaler hardfør, selv seeding og rask-sprer ornamentale gresstyper for skråninger. Valg inkluderer liten bluestem (Schizachyrium scoparium). Dette gresset vokser fra 2 til 4 feet tall i en oppreist, spre skjemaet. Små bluestem har lyse blå løvverk som lyser oransje høsten. Det er hardføre i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 til 10 og foretrekker solen og tørr godt drenert og fattig jord.

Bryteren gress (Panicum virgatum) vokser opp til 6 fot høy og er hardføre i soner 5 til 9. Dette tett, gruppe gress tiltrekker dyreliv med sin røde frøene og produserer rødt til lilla blomster i høst. Plante i solen delvis skygge og en rekke jord, fra fuktighet til tørr.

Busker

Når etablert, danne busker ryggraden i slope gartner. University of Minnesota inkluderer lav vekst snikende einer (Juniperus horizontalis) og spre Japansk barlind (Japansk barlind) blant sin liste over de beste busker for skråninger. Den snikende juniper hardføre i USDA soner 5 til 8 og vokser til 2 fot høy med en 8 - til 10-fots spredt. Dette evergreen har skjellaktige løvverk og tåler dårlig jordsmonn. Plante i full sol. Virginia Kooperativ forlengelsen anbefaler også denne busk for skråninger.

Japansk barlind, en sakte voksende evergreen, når høyder av 6 fot med en 7-fots spredning. Hardy i sonene 4 til 8, denne busk tåler solen å skygge og en rekke jord. Den tåler tørke, kaldt og urbane forurensning og har tett, kompakt løvverk.

Stauder

University of Minnesota utvidelsen og Virginia Kooperativ forlengelsen anbefaler hostas (Hosta spp.). Disse allsidige stauder vokse fra 4 inches til 4 fot høy og er hardføre i soner 3 til 8. Hostas tolerere delvis til full skygge og produsere hvit til lilla blomster, selv om de dyrkes hovedsakelig for deres store, spraglete løvverk.

Andre "beste" stauder for skråninger inkluderer violet (Viola spp.), en 4 - til 8-tommers-høy plante som blomster med lilla, blå og hvite vårblomster. Fioler spredte seg raskt og er hardføre i sonene 4 til 9. De foretrekker godt drenert jord og sol til full skygge.

Vines

Vines bidra til å stabilisere en skråning når dyrket nedbrutt som bakken dekker. North Carolina State University samarbeidende forlengelse anbefaler den søte høst clematis, som vokser raskt til 30 fot lang. Dette løvtre vintreet foretrekker solen å delvis skygge og tåler en rekke jord. Clematis vinstokker er hardføre i sonene 4 å 9 og blomstrer med duftende, hvite blomster i sensommeren gjennom tidlig i høst. De reseed seg selv.

Utvidelsen anbefaler også engelsk eføy for skråninger. Denne eviggrønne vine sprer 50 fot og kommer i forskjellige sorter. Hardy i soner 6 til 8, engelsk eføy vokser i delvis til full skygge og tåler en rekke jord. Eldre vinstokker produsere blå-svarte bær. Beskytte mot vintersolen.