Den beste planter for en fransk vindu boks

May 15

Den beste planter for en fransk vindu boks

En fransk vindu er en smijern design å vise blomster i vinduskarmene, veranda rekkverk eller gjerder. Selv om vinduet boksen ble opprinnelig dannet av nødvendighet på grunn av plass betraktninger, har det utviklet seg til en funksjon som brukes til å vise blomster og planter, skaper interesse på utsiden av hjem og legge til skjønnheten i landskapet.

Historie

Vindu bokser ble brukt så langt tilbake som 1 f.Kr. i Roma. Romerne plantet hager for voksende mat og urter for medisinske formål og matlaging. Blomster, inkludert liljer, fioler, stemorsblomster og roser, ble dyrket for ritualer og dekorere. Blant de lavere klassene, ble vindu bokser benyttet på grunn av deres mangel på plass. Gjennom årene spredt vindu bokser til Europa, inkludert Tyskland, England, Irland og Frankrike. Selv om romerne brukt terrakotta plantasjeeiere, i England landsbyboere utnyttet wire høy kurver, og franskmenn opprettet utsmykkede smijern vindu bokser. Lignende vindu bokser er fortsatt brukes i dag til å ytre skjønnheten av boliger, samt for praktiske formål.

Fransk vindu bokser

Dagens fransk vindu bokser er fashioned etter smijern versjonene inspirert av smijern Provence. De moderne versjonene er dannet av metall, i openwork design og pulverlakkert for holdbarhet. Belegget er vanligvis leilighet sort, men kan også være en strukturert svart overflate. Siden fransk vindu bokser er laget i en openwork design, er metall eller PVC liners for å holde jorda. Støpte mose eller kokos kokos liners er andre alternativene linje vindu bokser. Du kan også plassere terrakotta potter med blomster direkte i plantasjeeiere, eliminerer behovet for en liner.

Blomster og planter

For et vindu avhenger planter valgt av mengden av sol og regn at vinduet boksen mottar hver dag. Når disse betraktningene er ute av veien, er du bare begrenset av farger og varianter som appellerer til deg. Hvis du ønsker et mer tradisjonelt utseende, er potter av lyse røde geranier (Pelargonium hortorum) plassert i boksen et godt valg. For å legge til mer interesse og dybde, vurdere å plante en rekke blomster og planter. Lyse farger, som rød, gul, oransje eller lys rosa, vises også på avstand mens blues, lilla og mørk grønn er bedre sett tett på. Kombiner et utvalg av planter, for eksempel geranier, franske marigolds (Tagetes patula), petunias (Petunia hybrida) eller varianter av miniatyr pærer. Legg til etterfølgende planter, for eksempel lobelia (Lobelia erinus) eller søt alyssum (Lobularia maritima). Kompakt planter, for eksempel stemorsblomster (Viola wittrockiana) eller impatiens (Impatiens wallerana), er også passende i en fransk vindu. De fleste av disse blomstene kommer i en rekke fargeutvalg til aksenten din hjem og landskap. Du kan bruke din fransk vindu for planting urter, holde dem praktisk til kjøkkenet. Velg miniatyr eller dverg varianter siden du har begrenset plass i planter. Legge spiselige blomster, som nasturtiums (Tropaeolum mindre), bratsjer (Viola odorata) og stemorsblomster gi farge.

Planting

Med mindre du er å plassere potter med blomster i vinduet boksen, må du fylle duken med potting jord. Plant høyere planter på baksiden av planter. Angi etterfølgende planter foran og på sidene slik at de kan kaskadekonfigurasjon over planter. Fyll ut områder med planter som er mer kompakt og lav vekst. Planter skal være lik avstand ca 5 inches fra hverandre i en sikk-sakk mønster for en mer interessant presentasjon. Hvis din planter under bredt eave eller overheng der det ikke vil ha nytte av nedbør, pass på at du kan lett nå det til vanning. Trim og deadhead din blomster, etter behov for å holde din vindu ser sitt beste.