Den beste metoden for rengjøring tepper

October 22

Tepper kommer i mange former og størrelser, stablet (Tenk på en stort område rug) eller løkker (fibrene er liten løkker). De kan være laget av ull, silke, Syntetiske fibre, bomull eller rayon eller en kombinasjon av disse. På grunn av deres variasjon variere rensemetoder, spesielt for spot-rengjøring eller flekker. Noen metoder, men fungerer for grunnleggende vedlikehold på alle tepper og tepper. Bruk denne teknikken (og unngå et par rug rengjøring myter) og du kan få din teppe vare livet ut.

Type teppe/Spot rengjøring

Se på etiketten og vet hva fiber er i din teppet. Dette vil hjelpe du spot og flekken rent i fremtiden. Silke tepper må flest care, og bør være dry-cleaned av en profesjonell. Når en flekk oppstår, er kjernen. Kontroller at du selger faste stoffer og klappe væsker (absorbere så mye som mulig) så snart som mulig. Mange effektiv spot teppe rengjøringsmidler er på markedet. Det er enklest å vite hva man skal unngå: oksygen rengjøringsmidler fungerer bra, men bør ikke brukes på ull eller silke. Tørt pulver kan brukes, men vil la en vanskelig å kaste rester i dyp stabel (tykk) tepper. Aldri bruk vaskemiddel for å rengjøre et teppe; den har tilsetningsstoffer som kan påvirke fargene i teppet. For en driftssikker metode, har en profesjonell kommer til damp Rengjør området, hvis du er nervøs for å gjøre det selv.

Regelmessig vedlikehold

Det beste du kan gjøre for din teppet er å vakuum regelmessig - et par ganger i uken for lett trafikk og en gang om dagen for trafikkområder. Vakuum bør ha en god filtrering systemet så det ikke spyr smusspartikler tilbake i luften. For haug tepper, et vakuum med en roterende beater bar og sterk sugekopp fungerer bra. Løkker tepper må vacuumed med suging, som beater barer kan skade dem. Vakuum i begge retninger av trafikk til forhindre matting. En side note: opprettholde vakuum for å få sitt beste rensning evnene.

På regelmessig Basis

Snu din teppe og klappe den å riste løs skitt. Du feie eller vakuum baksiden av teppet å kvitte seg med slitt-i skitt. Sendes din teppe på damp/tåkete dager ved å legge det flatt på bakken vil hjelpe av teppet kompet ikke å tørke ut - svært viktig for lang levetid. Rotere teppet slik at trafikken ikke treffer den samme måte hele tiden. Et teppe skal roteres en gang hvert halvår. Kontroller at du unngår å ha teppet i direkte sollys, som dette vil visne fargene. Det er best å skjerme teppet (hvis den legger ved direkte sol gjennom et vindu) med gardiner eller blindene i løpet av dagen. Ta delikat tepper å være damp-rengjort av en profesjonell regelmessig. Profesjonell gulvteppe renset vil vite den beste måten å rengjøre din teppe; Kontroller at du spør dem først hvis de har erfaring med typen teppe du renset.

Teppet myter

Ikke slå et teppe å riste av skitt; det faktisk svekker strukturen i teppet og bærer det. Ikke henge et teppe utenfor til luft; henger den vil også kompromiss form og struktur av teppet.