Den beste måten ren granitt

July 30

Granitt, et lite vedlikehold valg for kjøkken, vil vare år etter år med riktig pleie og rengjøring. Disse flatene er bokstavelig talt hard som stein, krever de forsiktig rengjøring metoder. Men det er ingen ett enkelt "beste" måte å rengjøre benkeplater, avtale profesjonelle på grunnleggende behandling teknikker som vil holde dine granitt ser ny. Granitt kan variere; Kontakt din leverandør for rengjøring instruksjoner for din granitt.

Generelt omsorg

Ren granitt regelmessig med en pH nøytral renere. Bare fukt en myk, myk svamp eller mikrofiber klut med støvsugeren og tørk av overflaten. Gjør denne delen av housekeeping rutine. Bruk aldri et surt renere, som eddik, ammoniakk, sitron eller bad rengjøringsmidler. For daglige opprydding, vil vanlig varmt vann gjøre. Når du har tid, gjelde spesielt formulerte stein renere med en svamp eller en myk, lofri klut.

Langsiktig Care

Når din granitt er ny, bruke en frakk eller to av løsemiddelbaserte sealer, også kjent som "impregnator." Disse typer forhindrer søl siver i porene i granitt, gjør for enklere rengjøring. Impregnators varer i omtrent to år. Sjekk med leverandøren før tetting noen typer granitt er så tett at de ikke frø selfangere. Bruke granitt countertop polsk for å gjøre overflaten glans og legge til et ekstra beskyttelseslag søl.

Forebygging

Forebygging er kanskje den beste måten å holde granitt benkeplater ren. Hindre riper ved å ta vare med gryter og panner; om granitt tåler varme kokekar, drar metall over overflaten kan lage riper i overflaten. Aldri la væskesøl sitter for lenge på overflaten. Sure kaffe, brus og fruktjuicer kan flekken granitt hvis lov til å velte på disken for lenge. Holde skjemmende ringer og brannsår dannes ved hjelp av baner, trivets og varm pads. Hindre skyet buildup ved å stikke til Anbefalte rengjøringsmidler. Unngå å bruke dish såpe som en renere, som det kan matte countertop's slutt over tid.

Spot rengjøring

Rydde opp søl så snart de skjer. I de fleste tilfeller kan du rette væske søl med en enkel våt. Bruk et enkeltsidig barberblad til grunnen av tørket på flekkene og flekker. For vanskelige flekker, lage en tykk pasta av mel eller natron med litt vann. Dekke lime med plast brytes og la den sitte over natten, sopping opp flekken. Skrape lim fra med en tre redskapene eller ensidig barberhøvel og fjerne de gjenværende rester med varmt vann.