Den beste måten å vokse tomatplanter

May 14

Tomater er populære hjem hagearbeid avlinger deres lett dyrking og mange helsefordeler. Tomater tar opp en liten mengde hage, og kan dyrkes i containere eller hengende kurver. Avhengig av variasjon, tomat planter må satset eller bur for støtte eller kan bo i en kompakt, bush form som krever ingen spesielle støtter. Uansett hvor du vokse dem, er den beste måten å vokse tomater i løs, rik, nøytral pH jord med vanning regelmessig, i full sol.

Instruksjoner

•Skjære rett ned i jorden, fra råtnende saken som forlater og gamle planter som mulig, å få en 3-tommers dyp utvalg av jord. Plass prøven i en ren, plast container. Større områder kan kreve flere eksempler blandet sammen i en container å gi den mest nøyaktige testen lesingen. Ta din prøve lokale samarbeidsvillig forlengelse office for testing av hvert år tidlig på våren. Denne testen koster bare noen få dollar (om noe), og gir deg informasjon om din jord pH nivå, drenering, mineral makeup og næringsstoffer.

•Purchase noen foreslo endringer. Disse kan omfatte godt råtnet gjødsel, kompost, torv moss, sand, lime og lav-nitrogen, høy-fosfor gjødsel, som er utviklet for optimal tomat vekst. Tomater vokser best i en løs, næringsrike, nøytral pH nivå jord bedre enn å bli truffet med gjentatte doser av gjødsel mens vokser.

•Arbeid hver endring i jorden, med en spade for å blande det i 12 til 18 inches dyp, til det ser ut som en løs, pulveraktig blanding.

•Pound innsatsen i bakken, hvis behov for plantene. Hvis du valgte en ubestemmelig (ofte nevner måtte være omsettes i anlegget koden) rekke tomat, en innsats eller godt sikret espalier fungerer best for støtte. Ubestemte tomater vokser og produsere frukt gjennom hele vekstsesongen til tunge frost dreper dem av. Lese din valget er planting instruksjoner for best resultat på hvor langt fra hverandre til å plassere din innsats. Ifølge Clemson Universitys forlengelse kontor eliminerer plassere innsatser før planting frøplante sjansen for skade voksende røtter ved staking senere.

•Plant frøplanter, etter plante-tag instruksjoner for ditt bestemte valg. Hvis bruker innsats, plante nær innsatsen få for enklere knytte senere. Sett tomat bur, hvis nødvendig, rundt seedlings. Bur er best brukt til å støtte determinate- eller bush - varianter av tomater. Caging innebærer ingen knytte til støtter eller beskjæring som innsats. Plassere buret nå gjør det mulig for planter å vokse gjennom støtte systemet risikere ødeleggende stammer når anlegget er større.

•Plasser et tommers tykke lag av halm rundt bunnen av hver plante. Halm er en utmerket mulch for tomater fordi det bryter ned så sakte at det ikke trenger trekke nitrogen fra jord i dekomponering som bark mulches. Plus utligner den til en tykk mat som kvele ut ugress samtidig som vann gjennom. På slutten av vekstsesongen, kan det bli slått over til jorden for å forbedre jord drenering for neste sesong.

•Et etter planting av vanning ved foten av anlegget. Tomater trenger en langsom, jevn tilførsel av vann - ca 1 til 2 inches (ca 1 gallon) vann per uke. Supplere nedbør ved vanning igjen ved foten av anlegget i morgentimene. Våt bladene er mer utsatt for lys og andre sykdommer.

•Prune suger skudd av ubestemte varianter som planten vokser, hvis aktuelt. Sucker skudd er de som i crook av to større "armer" av anlegget. Fjerner suckers, tvinger anlegget for å fokusere sin vekst på fruktdannelsen skal skje stammer og frukt utvikling. Determinate varianter trenger ikke beskjæring, som de vokser til en angitt bush størrelse og deretter slutte å vokse.

•Tie tomat stammer til innsats av looping stripen panty slangen eller hage tape helt rundt stammen og deretter igjen med litt gi rundt bålet å tillate anlegg rom til å vokse.

•Tackle tegn på skadedyr eller sykdom ved første tegn på et problem. Hvis du er usikker på problemet, kan du ta et skadet blad til lokale samarbeidsvillig forlengelse kontoret for råd om hvordan å utrydde den. Mange av dagens hybrid varianter som de ofte funnet i full-service hagesenter og varehus sentre er bred for deres motstand til mange av de vanlige tomat problemene. En sunn plante vokst i riktig jord med tilstrekkelig lys og jevnlig vanning bør være relativt problemfri.

Tips og advarsler

  • Container-vokst tomater bør dyrkes i en høy kvalitet potting jord blandet med en lik del av kompost, for best resultat. Beholder plantene også må mer vann enn deres seng dyrket siden beholdere tendens til å tørke ut raskere.
  • Determinate varianter produsere en avkastning av tomater med dem alle modning samtidig. Ubestemte varianter produsere en konstant strøm av frukt til vanskelig frost. Determinates kan være et bedre valg for canning og indeterminates gir ferske råvarer for tabellen.
  • Praksis følgesvenn planting ved å plante marigolds nær planter. Marigolds avverge en rekke skadedyr inkludert spider mites og nematoder. Basilikum er en annen plante som fordeler dine tomater--ved å forbedre smaken av frukt og repelling frukt fluer.
  • Unngå å bruke generelle gjødsel (for eksempel vanlige Miracle Gro) på dine tomater så mye nitrogen resulterer i enorme, vakre grønne planter som produserer lite eller ingen frukt. Tomater trenger en høy-fosfor gjødsel som er trygt for spiselige planter å øke frukt produksjon, hvis noen. En godt forberedt jord bør gi en tilstrekkelig mengde næringsstoffer uten et midseason gjødsel løft.
  • Rotere der tomater er plantet år etter år i hagen din til å unngå muligheten for kryss-kontaminering av sykdom. Plant ikke tomater der poteter kan ha vokst heller, som de deler lignende sykdom og skadedyr problemer.