Den beste måten å plante bringebær planter

July 1

Den beste måten å plante bringebær planter

Hvilke typer bringebær du planlegger å vokse avgjør hvordan best å plante dem, fordi ulike tendenser ringe for ulike tilnærminger. Generell vekst vane, når og hvordan et bestemt utvalg produserer frukt og generelle hardførhet er nøkkelfaktorer.

Studere opp

Velg den beste varianter for ditt område. Master gartnere, landbruk forlengelse kontoret og Kunnskapsrikt personale på lokale barnehager kan foreslå bestemte kultivarer. Det finnes to fruktdannelsen skal skje typer: sommer-bærende og fall rentebærende. Sommer-bærende bringebær produsere frukt på forsommeren på toppen av første-års canes (primocanes). Høst-bærende bringebær kalles også everbearing, fordi hvis de er beskjæres som sommer-bærende typer de vil produsere to frukt beskjære hvert år - i sommeren på andre år canes (floricanes), og i høst på første-års canes (primocanes). De kan også administreres å produsere bare høst avlingen, men som er vanlig praksis i svært kaldt klima; alle canes er kuttet til bakken etter innhøsting. Røttene av vinter hardfør bringebær kan ta kuldegrader, men canes er mer utsatt.

De fleste bringebær er ikke egnet til sørlige klima fordi de ikke gjør godt i intens varme, selv om de er dyrket i noen områder. Klima med kalde somrer - eller sent i stedet for tidlig sommervarmen, så vel som liten innhøstingen regn og milde vintre er ideelle for de fleste typer. Røde bringebær varianter er generelt hardiest, etterfulgt av lilla bringebær og sort bringebær. De røde og gule bringebær er sommer-bærende. (Gul - eller oransje-farget typer er mutasjoner av røde bringebær, og er i hovedsak det samme bortsett fra berry farge.) Røde bringebær har oppreist canes. Det er mange varianter eller kultivarer å velge blant. Karakteristiske svart eller "munk" bringebær, som trives i Oregon, har buet canes. I motsetning til røde generere blackcaps ikke nye canes fra røttene; nye canes spire fra bunnen av gamle canes. I de fleste deler av landet sort bringebær er mindre hardfør enn røde eller lilla bringebær og er mer utsatt for insekter og sykdommer. Lilla bringebær er hybrider av rød og svart, med en vekst vane som ligner blackcaps. Disse plantene er mindre kaldt hardføre enn røde bringebær men er ganske kraftig ellers og ganske motstandsdyktig mot skadedyr og sykdommer. Som med røde bringebær, er mange svart og lilla kultivarer tilgjengelig.

Plan for varighet

Velg en permanent beplantning området eller seng. Som bjørnebær, bringebær er flerårige - røttene live 8 til 10 år - men personlige canes er biennalen, lever bare to år. Full sol er best, men bringebær tåler innstillinger som er skyggelagt del av dagen. Ideelt sett planlegger radene kjøres nord til Sør, optimalisere tilgjengelig sollys, og også i samme retning som vinden, for bedre bevegelse i luften. Alle varianter trives i godt drenert, loamy og fruktbare jord; unngå tung leire og svært sandholdig jord. Finn din berry lapp for røde bringebær, så det er nok plass til å klippe eller dyrke på begge sider av raden, å gjøre det enklere å holde suckers under kontroll. Bringebær planter også kreve tilstrekkelig fuktighet og beskyttelse mot vind og frost.

Plukke et System

Planlegge planting ordningen, basert på bær du har valgt. Røde bringebær er vanligvis dyrket i en hekk system, plantet ca 2 fot fra hverandre i rader linjeavstand 6 til 8 feet et stykke unna. Nye planter sender opp canes fra både røtter og kroner og danne en hekk, som bør ikke større enn 15 til 18 inches. Noen mennesker foretrekker en "hill" system for røde bringebær, opprette en klynge med canes rundt en, så confining stokk spre 1 1/2 fot maksimal; plass hills 3 fot fra hverandre i raden, etterlot 6 til 8 føtter mellom rader. Hill systemet er best for svart og lilla bringebær, om plass planter 3 til 4 fot fra hverandre i raden slik at 8 til 10 fot mellom rader.

Grave dypt for å forberede seg skikkelig

Forberede din jord før planting, dyrke dypt. Avhengig av din jord tilstand, kan riktige forberedelser ta et år eller to. Forbedre problemet jord ved tilling og kompost, godt råtnet gjødsel og annet organisk materiale; sand vil lette tunge leirjord. For alvorlige drenering problemer - bringebær ikke tolerere "våte føtter" forårsaket av stående vann - vurdere å bygge hevet senger. Test din første jord pH. Bringebær foretrekker litt sur jord, i pH området 5.6 til 6.2. Justere pH er et langsiktig prosjekt; Hvis en endring er nødvendig, starte et år eller to før du plante. Å øke jord pH (gjør det mer Basisk), Legg hydrert kalk; å redusere den (gjør det mindre alkaliske men surere), legge til bakken rock svovel.

Kjøpe disse bær og Baby dem

Kjøpe og plante din bær. Hvis du kjøper online og planlegger å plante bare rot canes, vil du ønsker å bestille godt før tiden; barnehager leverer canes nær ideelle planting for ditt område. Anlegget etter de siste hard frost, men ellers så tidlig på våren som jorda kan bearbeides. Hvis planting bare rot bær Følg instruksjonene for barnehage. Hvis planting mer etablerte planter, spredt ut roten masse og sette anlegget i bakken så høyeste rot vedlegget er ikke mer enn 1 til 2 inches under bakkenivå. Primære røttene vokser i horisontal retning; planting vil for dypt gjøre det vanskelig for nye canes å dukke. Firmaet jord rundt røttene og vann grundig. Husk å holde planterøttene fuktig før, under og etter planting. Kutte ned canes på nye planter til 6 inches og avskrekke frukt produksjon for det første året, som vil styrke planter.

Gi Full støtte

Gi espalier støtte for din bær, å forbedre frukt kvalitet og brukervennlighet harvest og også redusere sykdom. En enkel espalier systemet med tunge wire strung mellom innlegg er enkleste; kjøre T-innlegg i jorden, trekke ledninger fra én post til neste så tett som mulig, og fest. For lange rekker, bruke tyngre eller avstivet innlegg på slutten av radene og plass lettere poster mellom dem rundt 15 til 20 fot fra hverandre. For å støtte hill systemet beplantning, kjøre i en T-post ved hver plante og tett strengen en wire (ca 4 eller 4 1/2 fot over bakken) mellom alle innlegg i raden. Knytte canes til innlegget eller spre fruktdannelsen skal skje canes langs ledningen.