Den beste kommersielle tomat varianter

May 19

Den beste kommersielle tomat varianter

Feltforsøk utført av regionale forskere og universiteter generelt bestemmer hvilke varianter av tomater vil utføre best for det kommersielle markedet, som produserer over 400 000 hektar med tomater hvert år, ifølge University of Georgia samarbeidende forlengelse. De fleste kommersielle varianter er determinate, betyr at de er bushier og har en definert periode av blomst og frukt. Drivhus produsenter, men stole på ubestemte varianter, som produserer over en lengre høstingen. Variabler som jordtype og tidspunktet for planting påvirker kvaliteten og avkastning av en kommersiell tomat avling.

Standard kommersielle varianter

Bøndene foretrekker sykdom-motstandsdyktig varianter som er praktisk i sin region og produsere en konkurransedyktig avkastning, men de må også ha nok bladverket å beskytte frukt på vintreet. Varianter som har utført bra i feltforsøk inkluderer Sunstart, som har en tidlig avkastning og en kort produksjon sesong; Fjellet våren, som har tunge frukt laster, men er utsatt for blad sykdommer; Florida 91, som produserer jevn frukt i midten av sesongen, og fjellet frisk Plus, som er motstandsdyktig mot blad sykdommer.

Arvestykke tomater

Kommersielle arvestykker er vanligvis åpne pollinated varianter introdusert før 1940. De er verdsatt for sitt utvalg av smaker, men kan være vanskelig å produsere kommersielt fordi de er ofte sårbare og mottagelige for sykdom. Varianter som har utført inkluderer i feltet testene sitron gutt, en gul hybrid med sterk planter; Persimmon, som gir store, gyllen-orange frukt. Boliglån lifter, som produserer store, rosa til røde frukter med en sterk tomat smaken og boksen bilen Willie, tunge produsent som er motstandsdyktig mot foliar sykdom.

Drivhus tomater

De fleste feltet varianter utfører ikke i veksthus. Men bøndene må fortsatt mener lett intensitet, fruktbarhet og sykdom motstand når du velger varianter. Ytelsen vil variere etter område. Louisiana State University Agricultural Center anbefaler tillit, de mest produktive og sykdom-motstandsdyktig i testene, Grace og - for klyngen produksjon - Tradiro. Oregon State University anbefaler Capello, Cobra, Laura, tillit, Trend, Caruso, Dombito og Jumbo.