Den beste isolasjonen for hvelvede tak

February 17

Den beste isolasjonen for hvelvede tak

Den beste typen isolasjon for hvelvede tak, avhenger av mengden plass mellom taket og nederst på taket. Himling har begrenset plass til isolasjon, ofte gjør det vanskelig å opprettholde tilstrekkelig ventilasjon med store isolasjon. Himling krever ofte ekstra vents i taket og ridge linje med taket å gi tilstrekkelig ventilasjon.

Stivt skum

Stivt skum isolasjon brukes ofte i hvelvede tak uten nødvendig plass for batt isolasjon. Stivt skum isolasjon gir en høy r-verdi og trenger minst mulig plass. Denne type isolasjon er ofte mer brennbare enn andre typer isolasjon og krever et minimum av branntetting materialet for å sikre en sikker installasjon. I mange tilfeller er gips tilstrekkelig, men din lokale byggforskrifter kan kreve en mer omfattende form branntetting.

Løs fyll

Løs fylle isolasjon er en effektiv metode for isolerende hvelvede tak med en relativt grunt skråning. Ifølge Oregon Institutt for energi, bør hvelvede tak med en skråning over 3/12 ikke bruke løs fylle isolasjon siden isolasjonen tendens til å takskjegget for taket. Løs fylle isolasjon har flere fordeler sammenlignet med andre typer isolasjon. Du kan installere den i ferdige tak uten å fjerne gips, og det er mer kompakt enn andre typer isolasjon med en tilsvarende r-verdi.

Batt

Høy tetthet glassfiber batts brukes ofte i hvelvede tak med minst 8 inches rom for isolasjon. Denne type isolasjon er enklere å installere enn andre former for isolasjon og ofte kommer med en integrert damp barriere. Hvis det er mindre enn 10 inches mellom taket og undersiden av taket ditt, forhindre batt isolasjon tilstrekkelig ventilasjon av din isolasjon.

Ventilasjon

Tilstrekkelig ventilasjon hvelvede taket forhindrer fuktskader din isolasjon vinteren og gir ekstra kjøling sommeren. Installerer kanaler i bjelkelaget på undersiden av din takskjegget og langs ridge taket vil hindre fukt skade din isolasjon. Ifølge University of Kentucky, bør du la en kvadratfot ventilering for 150 kvadratmeter føtter i området loftet etasje.

Damp barriere

Damp barrierer brukes til å forhindre fuktighet inn loftet. I de fleste tilfeller består damp barriere av plast ark som ligger mellom taket og din isolasjon. Hvelvede tak med mindre enn 44 inches av avstanden mellom isolasjon og undersiden av taket på relasjonslinjen ridge trenger en damp barriere, siden deres ventilasjon er begrenset.