Den beste hortensia for Sun

June 18

Den beste hortensia for Sun

Verdsatt av både gartnere og blomsterhandlere for deres store blomster klynger, er flere arter av hortensia busker tilgjengelige for amerikanerne å vokse. Avhengig av klima din, inkludert høyde og bredde, er det en hortensia anlegget velegnet til forholdene i hagen din. Generelt alle hortensia best hvis vokst i delvis solen til delvis skygge, motta direkte sol i morgen og skygge på ettermiddagen. Men er to arter best når hagen gir bare hele dagen solen.

Arter

De beste hortensia Art for full sol er panicle hortensia (hortensia paniculata) og ti arter hortensia (H. quercifolia). Dette utelukker ikke bruk av andre arter, inkludert bigleaf hortensia (H. macrophylla) i solrike hager, men hvilke panicle og ti arter er mest tolerant for mer sollys og mindre finicky i miljøet. Mange kultivarer finnes begge arter, øke alternativene for blomstrende tid, blomst klyngestørrelse og modne busk. Vokse panicle hortensia i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 til 8 og ti arter hortensia i soner 5 til 9.

Regionale innsikt

I nordlige delene av USA, og der somrene er relativt kjølig, de fleste hortensia vokse i nesten hele dagen solen uten skade. Skygge, er spesielt på ettermiddagen, mye viktigere i områder der somrene er lange og varme, eller regn, og luftfuktigheten er lav. Ikke alle hortensia er passende for alle deler av USA. Brutalt kalde vintre kan drepe eller stunt enkelte arter, men ikke skade andre; panicle hortensia er mer vinter-hardføre enn de ti arter og bigleaf hortensia, for eksempel. Hortensia også trenger en vinter dormancy, og er derfor ikke et langsiktig anlegg for subtropiske eller tropiske områder.

Forbedre solen toleranse

Mens noen ettermiddag skygge er gunstig for de mest sol-tolerant panicle og ti arter hortensia, er hele dagen solen bedre hvis jord betingelser er gjennomgående høy kvalitet. Noen hortensia dyrket i et jevnt fuktig, vokser godt drenert jord som er rik på organisk materiale som bedre i solen enn i en tørr eller nærings-fattig jord. Endre både sand og leirejord hage jordsmonnet med masse kompost og råtnet gjødsel før planting panicle og ti arter hortensia. Også mulch jord til en dybde på 3 eller 4 inches, mulch sparer fuktighet i jorda og nyanser og kjøler jord i varmen av sommeren og solfylte ettermiddag timer.

Vann

Fuktig røtter motvirket oppvarming, tørking effektene av for mye sol i hortensia. Aldri overwater en hortensia så jord våt eller oversvømmet, som det fører til rot råtne og fungal sykdommer. Vanne for å supplere nedbør for å opprettholde et jevnt fuktig jord. Sandy jord krever hyppigere vanning enn leirjord og leire. Full-Søn eksponeringer øke behovet for en fuktig jord. Ellers hortensia forlater skålde, få gule eller brune kanter, eller avbryte blader å bevare fuktighet i anlegget.