Den beste flerårige Tulip varianter

January 22

Det er hundrevis av kultivarer av tulipaner (Tulipa spp.) for gartnere å plante i fallet, og med fargerike blomstrer de kan nyte våren. Moderne tulipaner er komplekse hybrider som pleier å ikke perennialize Vel, siden de trenger kjølig og fuktig jord over våren og sommeren - betingelse ikke allment sett over hele USA. Arter av tulipaner, de eurasiske artene som var forløpere til moderne hybrider, har en mye bedre evne til å komme tilbake år etter år. I pære kataloger, er de beste flerårig tulipaner vanligvis gruppert og solgt under navnet "arter tulipaner."

Syklusen

Wild tulip arter hagl fra høylandet i tempererte Øst-Europa og vest-Sentral-Asia. De blomstre og produsere blader våren med bladene vedvarende i forsommeren photosynthesize lys og fylle underjordiske pære og produsere datter bulblets. I deres native habitat, jord forblir kjølig og fuktig våren men blir litt varmere og tørrere i sommer. De har naturlig utviklet en bearbeidelse for sommer og falle dormancy som tillater dem å overleve og igjen vokser og blomstrer hver vår. Disse arter tulipaner er best tilpasset hage vilkårene funnet i Nord-Amerika.

Arter for kalde-vinter klima

I kaldere vinter klima av USA, i US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonene 4 til 6 - en vill rekke arter tulipaner vokse godt og vedvarer som stauder. Tulipa fosteriana, Tulipa humilis, Tulipa tarda, Tulipa uriensis og Tulipa kaufmanniana er blant beste for langsiktig flerårig bruk i hagen. Noen av disse artene, spesielt Tulipa fosteriana og Tulipa greigii, har mange kultivarer som også perennialize godt.

Tulipaner for Sør

Antall arter tulipaner, som excel i de milde vintrene og lang, tørrere somre i amerikanske Sørøst er mye mindre. Tulipa clusiana og Tulipa batalinii er to arter tulipaner anbefalt av anerkjente sørlige hage designer Edith R. Eddlemann. Brent Heath, av en internasjonal blomst pære selskap i Sørøst Virginia, nevner suksess med Tulipa sylvestris og Tulipa turkestanica. Disse artene er best i USDA soner 7 og 8, men også lykkes i kaldere soner 5 og 6.

Utsmykkede valg

Noen kultivarer av arter tulipaner er spesielt dekorativ, marmorert eller stripete blader i tillegg til prangende våren blomster. Valg av Tulipa fosteriana med spraglete eller stripete løv inkluderer Decora, påske månen og Juan. Tulipa greigii kultivarer med utsmykkede, kontrasterende, stripete blader er Donna Bella, brann of Love, oratorium og Red Riding Hood.