Den beste flerårige landskapet planter for Colorado

May 9

Den beste flerårige landskapet planter for Colorado

Stauder brukes vanligvis i hagen til å legge til farge på landskapet, men bør velges etter klimaet i regionen. Colorado ligger i USDA hardførhet soner 2 til 7 og et bredt utvalg av stauder trives i staten. Det beste valget er innfødt stauder fordi de er naturlig tilpasset miljø og jord vilkårene for regionen.

Colorado Columbine

Colorado columbine, Aquilegia caerulea, er staten blomsten av Colorado. Det er også referert til som blå columbine og Rocky Mountain columbine. Colorado columbine er en iøynefallende flerårig velproporsjonerte blomster med fiolett eller blå kronblader og hvit eller fiolett kronblad. Staude trives i delvis skygge og godt drenert solid, og er ofte funnet i steinete bakker og bekker. Columbine når en eldre høyde på 18 til 30 tommer. Blomst tid er sent på våren. Disse plantene er lett vokst fra frø.

Pledd blomst

Teppe blomster, Gaillardia x grandiflora, er lys farget, hardføre stauder som ser ut som tusenfryd. Blomstene er 3 til 4 inches i diameter og blomst i rødt, gult eller dobbel-farget varianter. Bladverket er hårete og grå-grønn. Plantene nå en moden høyde på 1 til 3 fot og innfødt til ørkenen og fjellområder. Anbefalte planting tiden er slutten av vinteren og våren. Plante i full sol fra frø eller sengetøy planter. Den tar lengere for planter til å blomstre når vokst fra frø. Plantene er lett å omsorg for og er svært motstandsdyktig mot tørke. Gjødsle hver måned i sommer med en vannløselig gjødsel.

Rocky Mountain Penstemon

Rocky mountain penstemon, Penstemon strictus, også kjent som beardtongue er en flerårig sub busk. Blomstene blomstrer hele sommeren i nyanser av rød, hvit, rosa, lilla eller gul. Blomstene får sitt navn fra deres rørformede form, som synes å ha værhår vokser ut av åpen munn. Blomstene er små og vokse på 1 til 2 fot stilker. Penstemons trenger mye fuktighet, men liker ikke å ha sine røtter sitter i vann for lengre perioder. Plante i solen eller lys og rik, godt drenert jord.