Den beste bunndekkende for alle jord

March 18

Bakken er stor plantings for landet ikke plantet for å gress. De fleste er svært lite vedlikehold når de opprettes, og alle er vakre. Mens nesten alle bunndekkende ville gjøre best inne jevnt fuktig hage jord med en nøytral pH, kan det være utfordrende å finne bakken dekker som trives i surt og alkalisk jord og veldig våt eller tørr sand eller leire jord. Men trives noen bakken dekker i disse bestemte betingelser.

Sur jord

Gartnere som vokser holly og furu må bakken dekker som trives i surt jordsmonn.Liriope, kalt lily torv, er en tøff evergreen plante som gjør det bra i denne jord. Det finnes flere varianter, mest vokser mindre enn 14 tommene lang og i skyggen til full sol. Dette anlegget tåler våt jord og fuktige værforhold, jordsmonnet og salt seaside vilkår, og vil håndtere noen gående.Asarum europaeum, også kalt europeiske ingefær, er en evergreen plante med skinnende løv som foretrekker sur jord. Det også foretrekker skyggen og svært organisk jord og er hardføre sone 4.Asperula odorata, eller sweet woodruff, er en lav vekst bunndekkende som foretrekker sur jord. Det vil tåle tørre skyggen og havet forhold. Vanligvis spiser hjort ikke søte woodruff.

Alkalisk jord

Det kan være vanskelig å finne plantene som trives i alkalisk jord. Gartnere har ofte eksperimentere for å finne høyre-anlegg for plasseringen.Gypsophila repens, som sin høye versjonen kalles ofte babyens pust. Gypsophila foretrekker en litt alkalisk jord og solrikt sted. Den tåler en varme, tørre området. vokser i jordsmonnet; og er hardføre sone 3. Men det ikke så bra i høy luftfuktighet.

Sandbunn

Lys, sandholdig jord er ofte funnet i varme områder eller nær sjøen. Mange bakken dekker trives i sand, rask-drenering jord.Sedums vokse godt i sandholdig jord, og det finnes mange varianter. Noen klem bakken, mens andre vokse til en fot i høyden. Mange er grønne kaldt hardføre og tolerante av havet. De fleste foretrekker varme, tørre områder.Artemisia er en grå - eller silver-leaved flerårig som trives i jordsmonnet mange varianter er tilgjengelig. Sølv Brocade vokser bare seks inches høy, og sølv haugen vokser til ca en fot. Artemisia foretrekker full sol og trives i varme, tørre områder.

Leire jord

Leire jord er veldig tungt og tett, og noen ganger avløpsrenne ikke lett. Selv om det er rik på næringsstoffer, kan det være en vanskelig jord for mange planter. Disse bakken dekker kan trives i leire jord:Viola og fioler, er vakre som bakken dekker deres lilla blomster er en våren bonus. Disse omgjengelig planter kan dyrkes i skyggen eller sun og godtar noen gående. De har ingen problemer med våt jord eller fuktige værforhold, og er hardføre sone 3.Astilbe har bregne-lignende løvverk og sky-lignende blomster. Det gjør det bra i leire jord. Denne bunndekkende krever mye fuktighet, og blir glad i våte forhold. Den vokser vokser best i delvis skygge og tiltrekker hummingbirds og sommerfugler.

Våt jord

De fleste planter gjøre vel i jevnt fuktig jord, men relativt få tolerere våt jord. Mange planter er utsatt for rot råtne plantet i våte bakken. Noen bakken dekker, men trives faktisk i våte forhold.Asarum canadense eller kanadiske wild ginger, er utmerket i svært fuktig våt jord og et skyggefullt sted. Den vokser fire til seks inches høy. Det naturalizes godt og er hardføre sone 3.Hakonechloa macra eller Hakone gress, vokser godt i lys og svært fuktig jord som har høy organisk innhold. Dette staude har bambus-lignende løvverk, vokser 12 til 18 inches høy og er hardføre sone 5. Auriola sorten har gylne løvverk.Sagina subulata eller Scotch moss, foretrekker fuktig våt jord og lys. Denne matten-forming bunndekkende vokser mindre enn en tomme høy og er hardføre sone 5. Det er ofte plantet i mellomrommene mellom stepping steiner.

Tørr jord

De fleste planter hater tørr jord, spesielt i kombinasjon med varme, og vil visne raskt i disse betingelsene. Men gjøre noen bakken dekker godt i tørre steder.Euphorbia polykrome eller pute spurge, vokser opp til 18 inches tall i tørr jord og er tørke tolerant. Det foretrekker full sol og hardfør sone 4.Brisselen serpyllum eller snikende timian, kan ikke tolerere våt steder, men gjør det bra i tørr jord. Dette staude foretrekker full sol og er hardføre sone 4. Fordi denne lav vekst flerårig klemmer bakken, er det ofte plantet i veier.Juniperus eller einebær, har mange arter og Sorter, noen som vokser bare seks inches høy. Dette needled evergreen gjør det bra i tørr jord og foretrekker full sol. Det er hardfør sone 3.