Den beste blomstrende planter

March 2

Den beste blomstrende planter

Hver hage eller hjem nytte av tillegg av en plante. Med en overveldende mengde av planter, blomster, busker og trær å velge mellom, kan velge den beste blomstrende planter være en skremmende oppgave. Den gode nyheten er at det er noen fremragende utøvere i alle kategorier som gartnere og plante entusiaster slå til år etter år for en pålitelig visning av vakre blomster.

Blomstring ettårige

Ettårige er en rask måte å legge farge til din hage eller potter. Disse anleggene, tilgjengelig for planting våren gjennom tidlig høst, vokse og blomstre raskt. Men de vanligvis bare en sesong. Ettårige tilgjengelig på din lokale planteskole vil variere basert på din plassering. men er noen bevist lang-blomstrende favoritter petunias, marigolds, vincas, gazanias, zinnias, alyssum, snapdragons, impatiens og begonier. Dianthus, en slektning av carnation, også er en høy ytelse blomst som kan leve opp til tre somrene i riktig forhold.

Blomstrende stauder

Stauder kommer tilbake år etter år. Først plantet, det tar lengre tid å blomstre enn ettårige, men de gir pålitelig farge for mange sesonger med lite vedlikehold. Gartnere som liker å endre opp sine blomster hvert år kanskje foretrekke ettårige å stauder. Geranier og roses er to av de mest populære flerårige blomstene. Andre lang-blomstrende favoritter er liljer, asters, coneflowers, catmint, coreopsis, forget-me-nots, tusenfryd, lavendel, sedum, ryllik og clematis.

Blomstrende busker og trær

Blomstrende busker og trær er en annen kategori av stauder legger farge til din landskapet sesong etter sesong. Asalea og rhododendron er populære busker som blomster våren. Sommer blomstrende busker inkluderer fjellet laurbær, rose of Sharon, kaukasiske Daphne, hortensia, bottlebrush og smokebush. Noen av de vakreste blomstrende trærne er crape myrter, dogwoods og magnoliaer.

Blomstrende potteplanter

Leilighet bolig og de som ønsker å skape en innendørs oase finner mange blomstrende potteplanter å lyse deres omgivelser. Blant de mest populære innendørs blomsterplanter er afrikanske fioler, poinsettias, orkideer, fred lilies, begonier, bromeliads, ørken kaktus, kalanchoe, amaryllis, Christmas cactus, hibiscus og Sanremos. Noen innendørs planter vil blomstre med litt hjelp; andre krever en Gartners berøring å bringe dem tilbake i blomst år etter år.