Delt blad planter

July 10

Split-leaf philodendron er en tropisk plante vokst for løvverk store, dypt dissekert. Denne vine vokser utendørs året rundt i tropiske klimaer av verden, inkludert visse områder av Florida og regnskogene i Sentral-Amerika. I regioner som opplever minusgrader, vokser split-blad godt innendørs som en houseplant.

Beskrivelse

Split-leaf philodendron kjent botanisk som Monstera deliciosa, og har flere andre felles navn, inkludert sveitserost anlegg og vinduet blad, på grunn av avrundet åpninger som dekker bladene av modne. Anlegget dekorative, mørk-grønne blader nå opp til 36 inches lang og bred. I sitt opprinnelige habitat gjennomsøker delt blad, som er en epifyttiske klatrer, 30 fot eller mer. Innendørs, når split-leaf generelt 6 til 8 fot høy. Anlegget slynger seg oppover ved hjelp av antenne røtter som ligner brun snor. Disse rotnøklene også absorberer fuktighet fra luften.

Bruker

Split-leaf philodendron gjør en dramatisk loddrett aksent innendørs. Vokst i hothouses i viktoriansk times, anlegget vunnet popularitet for spiselige frukten den produserer. Sa til ligner en krysning mellom en ananas og en banan, er koniske frukten fortsatt dyrket utendørs i Sentral-Amerika, Australia, Sør-Florida og California. Frukten tar et år å utvikle og modne.

Kultivarer

En rekke split-leaf philodendron kultivarer finnes, inkludert Variegata og Albovariegata, begge har spraglete løvverk bestående av kremet hvite merkingen. Bonsigiana er en mer kompakt plante enn standard variasjon.

Økende krav

Sted utendørs dyrket split-leaf philodendron et skyggefullt sted. Planter utsatt for full-Søn svi og vokser dårlig. Innendørs, plasser anlegget i et medium til lyse plassering, unngå direkte sol. Plante split-blad i rik, godt drenering jord og vann anlegget når toppen 1 tomme jord tørker. Feed sveitserost plante våren gjennom sommeren hver to uker med en velbalansert gjødsel og redusere fôring månedlig med resten av året.

For optimal vekst trenger utendørs dyrket split-leaf planter en struktur for å klatre, for eksempel et stort espalier eller et tre. Innendørs dyrket split-blad philodendrons krever en stang som en støtte. Unngå klipping antenne røttene; henvise dem i jorden i stedet.

Advarsel

Om split-leaf philodendron produserer en spiselig frukt, inneholder anlegget oksalsyre, og alle andre deler av sveitsisk ost anlegget er giftig, inkludert umoden frukt. Inntak av deler av anlegget kan føre til mage opprørt og en brennende følelse i munnen. Anlegget sap som kommer hudkontakt forårsaker også irritasjon og utslett.