Deling i blomster

October 19

Deling i blomster

Pollinering er seksuell reproduksjon av planter som resulterer i frøene nødvendig for å produsere en ny generasjon av planter. Ubevegelighet av planter betyr at anlegget avhengig av faktorer utenfor anlegget kontroll å transportere pollen. Deling oppstår når pollen av én plante når et annet anlegg for befruktning. Denne prosessen krever hjelp fra transport av pollen agenter.

Reproduktive organer

Blomstene har både mannlige og kvinnelige reproduktive organer. De fleste blomstene har begge settene med organer, men noen blomster har bare ett eller annet. Den mannlige reproduksjonssystemet organer er anthers og stamen, mens kvinnelige organer er stigma, stil, ovule og eggstokken. Stamen har anthers og anthers produsere pollen. Stigma godtar pollen og sperm strømmer ned stilen i ovule og så i eggstokken.

Beskrivelse

Deling oppstår når ett anlegg produserer pollen som fertilizes en helt annen plante. Når pollen fra samme plante fertilizes selv, kalles prosessen self-pollination. Deling er avhengig av ytre påvirkninger overføre pollen mellom to planter av samme type. Deling noen ganger oppstår mellom nært beslektede planter av ulike arter, men denne pollinering ofte resulterer i sterilt planter eller frø som ikke spire. En vellykket deling av to ulike arter resulterer i en hybrid.

Prosedyre

Dyr, vind, vann og insekter transport pollen fra én plante til neste. Så dyr og insekter børste mot en plante med eldre pollen, pollen klynger seg til kroppen sin. Når de reiser til en andre plante, pollen faller eller er fanget av klissete stigmatisering av den andre planten. Vind og vann også transportere pollen mellom planter, men disse naturlige forekomster er mindre pålitelige enn insekter og dyr. Hvis pollen stigma mottar pollen fra samme type anlegg, oppstår en kjemisk reaksjon som lar befruktning prosessen skal begynne.

Betydning

Genetisk mangfold styrker art. Hvis en mutasjon i genetiske koden fører til en svakhet, eller miljøet rundt anlegget endringene, tilbyr genetisk mangfold plantearter en sjanse til å tilpasse. Når en plante self-pollinates hver gang, den nye generasjonen er en eksakt kopi av det overordnede området og kan ikke tilpasse seg de nye omgivelsene eller overvinne skadelig mutasjoner.